A csütörtöki selejtezőben Ukrajna, Románia, Magyarország volt az első három sorrendje, és ez a hatcsapatos fináléban sem változott, így megszületett a magyar női tornasport első Eb-érme a csapatversenyben. A döntőben minden válogatott öt tagja közül szerenként három mutathatta be a gyakorlatát, és mindhárom eredmény számított.

Mersinben a Bátori Szabolcs, Kiss Balázs, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid alkotta felnőtt férfi válogatott is bronzérmes lett, a juniorok között Balázs Krisztián nyújtón arany, Molnár Botond talajon bronzérmet nyert, míg a Balázs Krisztián, Kovács Márton, Dobrovitz Ádám, Závory Szilárd, Molnár Botond összeállítású magyar válogatott ezüstérmes lett a csapatversenyben, Balázs Krisztián pedig bronzérmet nyert egyéni összetettben.

Ami a női egyéni versenyt illeti, az Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia az első helyen jutott be az ugrás és a felemás korlát fináléjába, és Székely Zója is duplázott, ő talajon és felemás korláton bizonyíthat. Az utolsó pillanatban a csapatba kerülő Böczögő Dorina talajon, Bácskay Csenge pedig ugrásban lép pódiumra a vasárnapi szerenkénti finálékban.

A koronavírus-járvány miatt a kontinensviadalon mindössze 16 ország versenyzői vesznek részt. A felnőttek mezőnyében 46, a junioroknál 42 tornász szerepel.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!