Volt törleszteni valója az Egis Körmend együttesének, amely Szegedre látogatott szombat este. A forduló párosításának pikantériáját az adta, hogy a csapatok néhány napja már találkoztak, igaz akkor a Rába-parti településen. Dickey pontjaival pedig a Szedeák győzött és foszototta meg a piros-feketéket hazai veretlenségüktől.

Hiába a nagy fogadkozás, mégis Seculovic legénysége kezdte jobban a találkozót. Govens triplája adta meg a mérkőzés alaphangját, majd gondosan ügyelt a Szeged arra, hogy ellenfele ne vegye át az irányítást és a vezetést. Ez sikerült is, bár Taylor és Mócsán is közel állt hozzá, hogy fordítson, nem sikerült. Ráadásul a negyed végére Brown is elkapta a fonalat, gyorsan tíz pont körüli előnyre tett szert az alföldi alakulat.

A folytatásban már az Egis Körmend játékosai is elkapták a fonalat. Támadásban még döcögött a szekér, de védekezés terén összekapta magát a vendég alakulat. Thames triplájával és Durázi pontjaival már csak négy volt a felek között. Ekkor viszont Govens és Kerpel-Fronius rázta meg magát és a nagyszünetig visszaállította a különbséget.

A pihenő a hazai csapatot fogta meg. A Körmend kiválóan védekezett és támadásban is élen jártak. Kifejezetten Ferencz és Thames volt elemében. Nekik köszönhetően felzárkózott a vendég alakulat két pontra. Ezután percekig fej-fej mellett haladtak a csapatok, nehéz is volt megjósolni a találkozó végkimenetelét. Aztán elég volt egy kis kihagyás, ami megbosszúlta magát.

Tóth Norbert egyenlítését követően jött egy 8-2-es szegedi roham, amire nem jött válasz. A házigazda pedig épp elég rutinos játékossal rendelkezett, hogy ekkora előnyt megőrizzen a találkozó végéig. Nagy csatában ismét legyőzte a Szeged az Egis Körmend együttesét, ezzel pedig megelőzte a bajnoki táblázaton is. Az alföldi alakulat az ötödik, a vasi piros-feketék a hatodik helyen állank.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend 88-81 (29-17, 19-18, 12-23, 28-23)

Körmend: Thames 23/9, Németh Á. -, Mócsán 16, Williams -, Taylor 17.
Csere: Ferencz 12/6, Durázi 9/3, Takács 2, Tóth N. 2, Mosley -.
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!