A honi sportszövetségek már 1964 óta választja meg – stílusosan az év végén – az adott sportág legjobbjait. Az idén sem volt másként. Bombaként robbant a hír, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség futsal szakágban a magyar válogaott, valamint a Haladás VSE elsőszámú kapusát, Alasztics Marcellt választotta a legjobb játékosnak. Nem véletlenül!

A vasi zöld-fehér együttes meghatározó labdarúgója idén megnyerte klubcsapatával a Magyar Kupa kiírást. Ráadásul mindezt a szombathelyi közönség előtt érhette el az Aréna Savariában. Sokáig versenyben volt csapatával a bajnoki aranyéremért is, azonban a koronavírus-járvány miatt törölte a szövetség a kiírást, így nem hirdettek végső helyezést sem.

Alasztics Marcell a csapat hivatalos honlapjának nyilatkozott, amelyből kiderül, hogy váratlanul érte az elismerés, ugyanakkor nagyon örült neki. Visszaemlékezett a 2020-as esztendőre is. Emlékezetes mérkőzésként kiemelte a válogatottbeli győzelmét, amelyet a litvánok felett arattak és a berettyóújfalu elleni döntőt, amely a Magyar Kupa elsőségért zajlott.

A kapus hozzátette, hogy nagyon szeretné, ha ez a sikerszéria folytatódna, hiszen a 2020/2021-es bajnokság alapszakaszában, idegenben már sikerült legyőzni a MVFC csapatát. Alasztics Marcell kiemelte azt is, hogy ezen a találkozón csapattársa, Gyimesi Máté védett, aki remekül teljesített a találkozón. A folytatásra pedig sokat nem kell várni – amennyiben a helyzet megengedi…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!