A férfi másodosztályú bajnokság nyugati csoportjának egyik rangadójára került sor a legutóbbi hétvégén. Az Oroszlány SE-Lions második számú csapata fogadta a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület gárdáját. A mérkőzés nagy téttel is bírt a vasi alakulat számára, hiszen egy vereséggel nagyon leszakadhat a dobogóért zajló csatában. Győzelem esetén viszont felzárkózhattak volna.

Ez a motiváltság pedig nemcsak az öltözőben, hanem a Krajnyik “Akác” András Sportcsarnok pályáján is jelen volt. A feldobást követően egyből nekiesett ellenfelének a SzoESE. A remek védekezés mellé pedig ponterős támadójáték is párosult. Hiába kért időt az OSE-Lions II. vezetőedzője, hatástalan maradt a próbálkozása. A vasi alakulat szinte szárnyalt.

Kéri Péter vezetőedző jól választotta meg a taktikát, amelyet tanítványai remekül valósítottak meg. Ennek eredményeként már az első negyedben döntésre vitték a mérkőzést. A folytatásban is a SzoESE diktálta a tempót, de arra gondosan ügyelt, hogy a megszerzett előnyét megtartsa. A nagyszünetben így huszonhárom pontos volt a vendégek fórja.

A második félidőben ott folytatta a szombathelyi együttes, ahol abbahagyta. Ezúttal viszont felesleges kockáztatot nem vállaltak, ezzel megőrizve saját és riválisuk testi épségét. Így a hátralévő két negyedet megnyerte az oroszlányi alakulat, de a vasi győzelem teljesen megérdemelt volt. Sikerével egy győzelemre közelítette meg az OSE-Lions II-t a SzoESE, amely jelenleg az ötödik helyen áll.

OSE-Lions II. – SzoESE 67-84 (7-27, 12-15, 21-17, 27-25)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!