Pszczólka Start Lublin – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 59-83 (7-17, 11-29, 17-15, 24-22)
Bajnokok Ligája, 9. forduló
Lublin, Globus Arena

Lublin: Laczynszki 6/3, Laksa 13/3, Dziemba 5, Borowski 9/3, Szymanszki 8. Cserék: Franke 12/6, Jeszke 4/3, Pelczar 2, Pszczola -.

Falco: Váradi 19/9, Perl 11/3, Benke 8/6, Bruinsma 12/6, Searcy 7. Cserék: Doktor -, Dancsecs -, Barac 14/3, Kovács -, Lake 12.

Az 1. negyed Bruinsma kosarával, majd mesteri védekezésével indult, még 3 perc után is 0-2 volt az eredmény. Ezekben a percekben mindkét csapat rosszul dobott középtávolról, majd Benke Szilárd egy triplával törte meg a kosárcsendet. Ezután Borowski szépített, majd Jeszke triplája után a negyed derekán 5-5 állt a táblán. A szombathelyiek brillíroztak ezt követően, hiszen Searcy 2 közelit, majd Váradi egy távolit is bedobott, 5-12-nél időt kérrtek a haziak.

A Falco csapatkapitánya újabb hármast szórt be, míg a lengyelek borzasztó gyenge dobóteljesítményt mutattak ekkor. Az utolsó percben, Barac szabálytalan védekezése után Laksa dobott büntetőket, aztán Perl közelije hullott be, 7-17. Jól pörgött az első 10 percben a magyar bajnokcsapat és jó volt a védekezése is.

A 2. negyed Benke triplájával indult, ezután Szymanski szépített, majd Barc megszerezte első pontjait a Falco mezében, 9-22. Zozó büntetőkből volt eredményes, aztán Lake sziporkázott a palánk alatt, több lepattanót is jól értékesített, 13-30. A játékrész derekán Franke dobott kosarat, erre Váradi felelt, 15-32. Közben a kispadon is jó a hangulat, egymást bíztatták a sárga-feketék a pályán és a pályán kívül is. Okorn mester apróbb módosításokat kért a támadások során. Az újabb időkérés alatt megtudtuk azt is, hogy kétszer annyi lepattanót szedtek eddig a szombathelyiek, mint a lengyelek. Ezt követően Bruinsma pontjait jegyezhettük fel, majd Barac büntetője és egy labdalopás után Váradi ziccere és Lake közelije is a helyére került, 15-39. A félidő hajrájában Perl dobása is beesett, kialakult az eddigi legnagyobb különbség 15-41. Ezután Jeszke és Szymanski büntetői is beestek, 18-41. Beni simán bedobott egy újabb közelit, Zozó pedig egy triplát szórt be, 18-46. Parádés első félidőt produkált a Falco.

A 3. negyed Váradi pontjaival kezdődött, majd Laksa volt pontos, 20-48. Továbbra is gyengén dobtak a lengyelek, közben Searcy és Borowski is betalált, 23-50. Aztán fordult a kocka, a Falco hibázott többet, a labdákat is eladták, majd Bruinsma hármasa nyugtatott meg minden szombathelyit, 26-53. A játékrész közepén mindkét csapat gyenge dobóteljesítményt mutatott, a többperces kosárcsendet Szymanski törte meg, 28-53. Barac újra feliratkozott a kosárszezők közé, majd Borowski talált be, 30-55. A hajrában megint Barac, majd Bruinsma a dudaszó pillanatában triplát szórt, 35-61.

A 4. negyedet Szymanski duplája nyitottta, aztán Váradi volt újra eredményes. Ezután Lake védekezett jól, majd Barac dobott triplát, a lengyelek 39-67-nél kértek időt. Franke hármasával folytatódott a meccs, sajnos ezekben a percekben nem figyelt nagyon a védekezésre a magyar csapat, 48-69-re zárkóztak a hazaiak. Lake szerzett ezután büntetőkből pontokat, aztán Váradi és Benke is hozzátett egy-egy duplát, 51-75. A meccs vége előtt 3 perccel David Dedek még egyszer magához hívta az övéit, de hiába. Közben Okorn mester mindhárom fiatalt a pályára küldte, Dancsecs, Doktor és Kovács mellett Perl és Lake volt ekkor a parketten, jött is az amerikai center zsákolása, 53-79. Zozó újra betalált 2 perccel a vége leőtt, aztán Franke kozmetikázott az eredményen, az utolsó kosár Lake neve mellé került, 59-83-ra győzött a Falco.

A továbbjutás a január 19-i Novgorod – Falco meccsen dől majd el.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!