A Derby County szombaton a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Rooney innentől az együttes menedzsereként folytatja a pályafutását náluk. A felek két és fél évről szóló megállapodást kötöttek egymással.

A 35 esztendős Rooney 2020 januárjában tért vissza Angliába játékos-edzőnek az MLS-ben szereplő D.C. Unitedtől. A pályán 35 tétmérkőzésen viselte a Derby mezét.

„Játékos-pályafutásom minden percét imádtam, most pedig izgatottan várom, hogy elkezdjem a menedzseri pályám egy olyan nagy klubnál, mint a Derby County” – búcsúzott futballistaként a profi labdarúgástól hivatalos Facebook-oldalán az angol válogatott gólrekordere.

Ahogyan a legenda a futballtól, úgy a világfutball is elköszönt a legendától. Nézzük meg, világszerte hogyan reagáltak korábbi csapat- és honfitársai a visszavonulására.

Juan Mata amellett, hogy sok sikert kívánt Rooneynak az új karrierjéhez, egy képet is megosztott, amelyhez egy vicces történetet kreált.

„ – Wayne, te egy igazi LEGENDA vagy, mindig hálásnak és szerencsésnek érzem majd magam, hogy veled játszhattam együtt.

– Oké, Juan.

– Nem, komolyan mondom. Mindent köszönök, Wazza, büszke vagyok arra, hogy egy csapatban lehettem veled.

– Rendben, akkor most elrúgom ezt a szabadrúgást.

–Mmm…oké” – olvasható Juan Mata hivatalos Twitter-oldalán.

A 26-szoros magyar válogatott középpályás, Stieber Zoltán a Facebookon méltatta egykori csapattársát, akivel a D.C. United színeiben futballozhatott együtt.

„Micsoda játékos! Nagyszerű ember és nagyszerű csapattárs. Gratulálok a lenyűgöző karrieredhez, Rooney, és a legjobbakat kívánom a folytatásban, mint menedzser! Öröm volt veled játszani a D.C. Unitedban.”

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!