Folytatódik a Merkantil Bank Liga, a 23. fordulóban, vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Szeged Csanád-Grosics Akadémia vendége lesz.

A téli szünetben edzőváltáson átesett Szeged – dr. Dobos Barna helyett Dragan Vukmir ült le a kispadra – vereséggel kezdte a tavaszt, a kék-feketék irreális téli körülmények között 2-1-re kikaptak Szentlőrincen, így 25 pontjukkal továbbra is a 16. helyen szerénykednek. A jelenleg elfoglalt pozíciójuk ellenére, a Tisza-partiak kerete ennél többre hivatott, hiszen jónéhány NB I-es múlttal rendelkező játékost találni Szegeden – közöttük régebbi Haladás-futballistákat is. Mohl Dávid, Simon Ádám, Gajdos Zsolt és Grumics Miroszlav is szerepelt már szombathelyi zöld-fehér színekben, miként a gárda másoedzője, Andorka Péter is.

A szombathelyiek 33 ponttal jelenleg a 6. helyen állnak és szintén vereséggel kezdték a szezont, múlt vasárnap 3-1-re kikaptak a Gyirmóttól. Ennek ellenére könnyen lehetett volna döntetlen is a végeredmény, ám a zöld-fehérek helyzetkihasználása sajnos nem sokat javult ősz óta.

A Hali szombat délelőtt még Szombathelyen edzett, majd ebéd után útra keltek Szegedre. Az elutazás előtt Mátyus János vezetőedző a klub hivatalos oldalának mondta el várakozásait.
Az edzőváltáson átesett házigzdánk játékstílusa, játékrendszere nem változott. Mivel azonban a szegediek az életükért, a bennmaradásért küzdenek, ezért borzasztóan harcos meccset várok, de ebben és a szenvedélyben sem nőhetnek fölénk. Játékban jobbak vagyunk és, ha a Gyirmót ellen a 2. félidőben mutatott játékunkat ki tudjuk tolni kilencven egynéhány percre, akkor sikeresek lehetünk – fogalmazott a mester.

A Szeged Csanád-Grosics Akadémia – Szombathelyi Haladás meccset – a helyi klub médiacsapatának közvetését átvéve, – 16.50-től nálunk is megnézheted!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!