Az nso.hu összeszedte a rangadó előtti érdekességeket, íme:

– A két csapat eddig 102 élvonalbeli bajnokin találkozott egymással: 46-szor nyert a Ferencváros, 29 a döntetlenek száma és 27 meccs zárult fehérvári sikerrel.

– A fehérváriaknak – még Videoton néven – először 1974-ben sikerült győzniük bajnoki mérkőzésen a Ferencváros vendégeként (2–3), ezt azóta még 11-szer ismételték meg, legutóbb 2013-ban.

Egy évtizeden át (2003–2013) a Vidi valódi mumusa volt a Ferencvárosnak, amely ebben az időszakban egyszer sem tudott pályaválasztóként győzni, sőt, egy 5–0-s vereségbe is belefutott.

Aztán átadták a Groupama Arénát, és fordult a kocka: amióta az új stadionban játszik a Ferencváros, bajnokikon veretlen a Fehérvár ellen (2–0, 1–0, 0–0, 3–1, 2–2, 4–1, 1–0). A Groupama Arénában még egyszer sem vezetett NB I-es mérkőzésen ellene a Vidi – viszont kupamérkőzést már kétszer (2016, 2019) is nyert itt. Igaz, a 2015-ös kupadöntőt 4–0-ra elveszítette.

– A Ferencváros csupán egy vereséget szenvedett ebben a bajnoki idényben, január 20-án a sereghajtó Diósgyőrrel szemben maradt alul 1–0-ra. A Vidi ezzel szemben már négyszer kapitulált, az MTK, a Paks, a Kisvárda és legutóbb a Honvéd ellen. Ez már választ is ad arra, hogyan alakulhatott ki mostanáig 13 pontos különbség az első és a második helyezett csapat között.

– Bár a szerzett gólok tekintetében a Fehérvár áll valamivel jobban (42/40), az FTC még a felénél is kevesebb gólt kapott, mint amennyit vasárnapi ellenfele (10/21).

– A Ferencváros az előző három bajnokiján veretlen (2 győzelem, 1 döntetlen), a gólkülönbsége ezalatt elég imponáló, 8–1.

– A Fehérvár viszont hárommeccses nyeretlenségi szériában van (1 döntetlen, 2 vereség), legutóbb a 2018–2019-es bajnokság 29. és 31. fordulója között fordult elő, hogy három egymás utáni bajnokin 1 ponttal kellett beérnie (1–4 az FTC, 1–1 a Puskás Akadémia, majd 1–2 a DVTK ellen).

– Bár az FTC a legutóbbi két otthoni bajnokiján nyeretlen maradt (1 döntetlen, 1 vereség), mivel az előző hét meccsét mind megnyerte, vezeti a hazai táblázatot. Jobb gólkülönbségével előzi meg a Fehérvárt, amely vendéglátóként kettővel több mérkőzést játszott. A Ferencváros pályaválasztóként csak egyszer nem talált be ellenfelének (a DVTK ellen), viszont ötször megőrizte kapuját a góltól.

– A Vidi látogatóként nyolcszor lépett pályára és csak közepes teljesítményt nyújtott (3 diadal, 2 iksz, 3 vereség), egyszer maradt gólképtelen (Pakson), egyszer nem kapott gólt (Újpesten) és hét alkalommal legalább három gól született ezeken a mérkőzéseken.

– A Fehérvár kilencszer került hátrányba eddig a bajnokságban, ötször mentette döntetlenre a meccset, de nyerni innen egyszer sem tudott.

A csúcsrangadón 18.30-kor harsan fel a kezdő sípszó, a meccset az M4 Sport+-on tekintheted meg. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!