Mindenképpen győzni szerettek volna a szombathelyi labdarúgók a vasárnapi összecsapáson. Ennek adott hangot a Haladás vezetőedzője, Mátyus János is, aki mindenképpen szerette volna három ponttal befejezni a 28. fordulót. A Soroksár elleni összecsapásnak külön pikantériáját az szolgáltatta, hogy az ősszel 2-1 arányban Lipcsei Péter csapata örülhetett.

A Pécs elleni döntetlennek köszönhetően pedig vissza is csúszott a tabellán a Szombathelyi Haladás. Ennek megfelelően a vasi alakulat próbált kezdeményezni. Az ismerkedés perceit követően támadólag lépett fel a zöld-fehér együttes, de a Soroksár védelme próbált jól zárni. Helyzetek tekintetében jól is muzsikált a hazai alakulat, de mindig kisegítette a csapatokat a kapufa.

Igazi pergő ritmusú féldiőt varázsoltak a játékosok. Holdampf lövése egy védő lábáról pattant a kapufa tövére, majd a kereszléc szilárdságát ellenőrizte Szerető Krisztofer. Úgy tűnt, hogy a slusszpoénra a 46. percig kellett várni, azonban Debreceni fejese sem csorgott a hálóba, így maradt a gólnélküli döntetlen.

A pihenőt követően ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták. Nagy elánnal estek egymásnak a felek, helyzetekig is eljutottak, de hol a védők, hol a kapusok akadályozták meg a gólszerzést. Úgy tűnt, hogy nem születik meg a mindent eldöntő, akár három pontot is érő találat, ezért a vezetőedzők próbáltak felállást módosítani és játékos cserékkel szervezték át a csapatokat.

Meg is hozta az áttörést, hiszen Németh Márió lekészített passzát Németh Milán szúrta egyből kapura, lökete egy lábon megpattant, de ez becsapta a vendégek hálóőrét, így lépéselőnybe került a Hali. Ezután viszont átadta a területet a vasi alakulat, így a Soroksár próbált mindent megtenni az egyenlítésért. A mezőnyben és labdabirtoklásban ez meg is mutatkozott.

A vendég alakulat mindent egy lapra próbált rohamozni, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani Lipcsei Péter tanítványai. Izgalmat azonban hozott a ráadás, hiszen Mocsi Attila kapta meg második sárga lapját, így a Dorog elleni találkozón hiányozni fog. Újabb találat azonban nem született, így megérdemelt győzelmet aratott a Szombathelyi Haladás.

Szombathelyi Haladás – Soroksár SC 1-0 (0-0)

Haladás: Verpecz – Schimmer Sz., Mocsi A., Debreceni Z., Bosnjak P. – Kállai K. (Tóth D.), Kiss B., Holdampf G., Németh Milán – Tóth M. (Németh Márió), Dragóner F. (Doktorics Á.).
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Németh Milán

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!