Két győztes mérkőzést követően pihen néhány napot a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda-csapata, hogy a hétközi egyetemi bajnokira már újult erővel futhassanak ki a pályára. A Húsvéti kikapcsolódás és előkészületek viszont a játékosokat sem hagyja hidegen. Megkérdeztük a csapat két tagját, hogy Ők mivel töltik ezeket a napokat?!

Mezősi Anna: A húsvéti ünnepeket minden évben nagyon várjuk, hiszen ez az idő a pihenésről szól és arról, hogy újra összegyűlik az egész család. A készülődés nálunk minden évbe a tojásfestés, kalács illetve sütemények készítése. Az ezekkel járó feladatokból mindenki kiveszi a részét. A böjt letelvével az ünnepnapokat a családi körben szoktuk tölteni. A húsvéti menü nálunk a szokásos sonka-kalács-tojás-tormával, melyet mindig vasárnap reggel fogyasztunk először. A közös reggeli után a templomba vezet az első utunk, utána a mamámnál szokott összegyűlni a nagycsalád ahol közösen fogyasztjuk el az ebédet. Ez lehet idén elmarad sajnos a pandémiás helyzet miatt. Hétfő kora reggel, mielőtt a fiúk útnak indulnak, természetesen nem feledkeznek meg rólunk, szóda és egy kis kölni kíséretében meglocsolnak, hogy véletlenül se hervadjunk el. Anyukámmal pedig a délelőtt folyamán várjuk a locsolókat, süteményekkel és pirostojásokkal. Hétfő délután pedig teljes mértékben a családé, ilyenkor általában kirándulni megyünk.

Koltay Dorottya: Én az ünnepi reggelit a családommal szoktam elfogyasztani. Vasárnap a húsvéti reggeli után találkozni szoktunk a rokonainkkal. Az unokatestvéremmel és a barátnőimmel gyakran csinálunk valami közös programot. Mivel az idő ilyenkor már jó szokott lenni, ezért biciklizünk vagy kirándulunk valamerre. Ilyenkor jó egy kis pihenés a sok meccs és az edzések között. Természetesen mi is sonkát, tojást és kalácsot fogyasztunk.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!