A téli időszakot a Haladás Sportkomplexum edzőtermében, valamint a létesítményben kialakított futófolyosóján, a tavasz beköszöntével pedig már a szabadban is dolgozhattak Boda Boldizsár szakosztályvezető irányításával a Haladás VSE atlétái. A koronavírus-járvány és a versenynaptár bizonytalansága miatt az elmúlt heteket, hónapokat alapozással töltötték a sportolók.

– Egy hosszú és eredményes felkészülés hajrájában vagyunk. Szerencsénkre a sportkomplexum valóban 21. századi felszereltségnek köszönhetően alternatív megoldásokat nyújtott számunkra. A futófolyosót szinte állandó jelleggel, teljes kihasználtsággal vehették igénybe a sportolók, így joggal vagyunk optimisták a jövőt illetően – nyilatkozta az egyesület hivatalos honlapjának Boda Boldizsár.

A szezonkezdés sem várat sokáig, hiszen május 8-án Kecskeméten kezdődik az évad, ahol a Haladás VSE versenyzői a váltók számára kiírt országos bajnokságon vesznek részt. Az alföldi városban három csapattal indul a zöld-fehér egyesület. A fiúk ifjúsági csapata mellett startvonal mögé állnak a juniorkorú férfi és lány váltó is. Ezt követően pedig a korosztályos és felnőtt ob-n is bizonyíthatnak a szombathelyi versenyzők.

Boda Boldizsár elmondta, hogy a rendkívül fiatal átlagéletkorú sportolók közül többen is meglepetést okozhatnak a szabadtéri szezon során. Leginkább Iker Natália, Varga Eszter, Bartalos Dávid, Barbalics Bálint, Németh Bence, Németh Mihály Márk, Varga Eszter valamint Bartalos Dávid szerezhetnek kellemes meglepetést az egyesület, a szakosztályvezető és a szurkolók számára is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!