Ligeti Dániel nagyszerű teljesítménnyel megnyerte negyeddöntőjét, így bejutott az elődöntőbe és egy győzelemre került a tokiói kvótától a birkózók utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, Szófiában, Veréb István viszont kikapott a legjobb nyolc között.

    A két szombathelyi közül a korábban két szép győzelmet aratott  Verébet szólították először szőnyegre a japánok világbajnoki másodikja, Takatani Sosuke ellen a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában.
A mérkőzés lassan indult és gyors véget ért. Az első percben ugyanis szinte egymáshoz sem értek a felek, alig egy perc után aztán a japán lábratámadásból hátára döntötte ellenfelét (0-4), majd orsóból kétszer pörgetett (0-8). Ezek után már nem sok esélye maradt a Haladás versenyzőjének, Takatani pedig fél perccel később azt is elvette tőle egy újabb négypontos dobással (0-12), amivel elérte a technikai tushoz szükséges különbséget.
Amilyen gyors és magyar szempontból fájdalmas volt Veréb veresége, annyira gyors és örömteli a 125 kilósok között szereplő Ligeti negyeddöntős összecsapása Dilmuhamed Nurmuhamedov ellen.
A meccsen a üzbég kezdett lendületesebben, nagy erőkkel igyekezett fogást találni Ligetin, aki viszont remekül állt a lábán, majd amikor – még az első percben – riválisa a szőnyeg széle felé tolta energikusan, ő gyönyörűen fogott bele és szaltózta le Nurmuhamedovot (4-0).
A magyar nagyszerű dobása után az üzbég már nem volt annyira bátor, s a szünetig eseménytelenül teltek a másodpercek, a végén azonban jött a csattanó. Ligeti ugyanis kevesebb mint tíz másodperccel a szakasz zárása előtt jól fogott lábra, gyönyörűen hátára vágta riválisát (8-0), majd lent – egészen furcsa módon – a lábával megpörgette őt és 10-0-s technikai tussal győzött.
A Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes szombathelyi sportolónak a fináléért a lehető legnehezebb ellenféllel kell megküzdenie az orosz Szergej Kozirjov személyében, aki alig két hete technikai tussal győzte őt le az Eb elődöntőjében és lett második.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!