Vasárnap este ért véget a 2020/2021-es bajnoki szezon a Merkantil Bank Ligában. A Szombathelyi Haladás a tavaszi évadot a listavezető otthonában zárta, meglehetősen hálátlan szerepkör jutott a zöld-fehéreknek. Amennyiben sikerült volna legyőzni a Nagyerdei Stadionban a Debreceni VSC együttesét Mátyus János tanítványainak, abban az esetben az aranyéremtől is megfosztaná ellenfelét.

A Loki viszont mindenképpen ünnepelni akart, így a legerősebb összeállításban lépett pályára és már a kezdést követően magához ragadta a kezdeményezést. A biztos labdatartás mellett pedig a támadófocit részesítették előnyben, aminek korán meg is lett az eredménye. Verpecz még jól vetődött ki a 10. percben, de három minutummal később már Ő is tehetetlen volt Baráth kísérleténél.

A vezetés birtokában magabiztosabbá vált a DVSC és kitámadó Haladás játékosok mögé bejátszott labdákkal próbált veszélyt teremteni. Jól is játszott a hajdúsági alakulat, Baráth és Korhut kísérletével jelezte a házigazda, hogy ünnepelni akarnak a 90 perc végén. A vasi együttes erejét és figyelmét inkább a védekezés kötötte le, de igyekeztek ellentámadásokat vezetni.

Az első komolyabb vendég helyzetre a 26. percig kellett várni, Dragóner fejese viszont nem okozott gondot a kapusnak. A hajrában aztán ismét gólt ünnepelhetettek a hazai szurkolók. Dragóner szabálytalanságáért megítélt büntetőt magabiztosan értékesítette Dzsudzsák Balázs. Beindultak a csapatok, mert Varga József is bevette Verpecz kapuját, majd postafordultával Megydes beadása Kinyikról csorgott be.

A szünet után egy sokkal egységesebb Hali futott ki a pályára és helyenként ellenfele fölé nőtt. Tóth Dávid góljával faragta hátrányát is a zöld-fehér együttes, de Baráth remek napot fogott ki. Neki köszönhetően visszaállította csapata magabiztos vezetését. A második félidőben mindkét együttes a támadófocit részesítette előnyben, ennek eredményeként sokszor kellett a kapusoknak hárítani.

A sok helyzet ellenére az eredmény már nem változott, így a Debrecen a három pont mellett a feljutásnak és a másodosztályú bajnoki aranyéremnek is örülhetett a találkozót követően. A Szombathelyi Haladás ezúttal becsülettel küzdött és megszorongatta esélyesebb riválisát. Mátyus János együttese a szezont a 11. helyen fejezte be.

DVSC – Szombathelyi Haladás 4-2 (3-1)

Haladás: Verpecz – Schimmer (Kiss B.), Mocsi, Bosnjak, Németh Milán – Kállai (Tóth D.), Csilus (Rácz F.), Holdampf, Debreceni (Tóth M.) – Dragóner (Németh Márió), Medgyes.
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Baráth (13., 58.), Dzsudzsák (39. – büntetőből), Varga J. (41.) illetve Kinyik (43. – öngól), Tóth D. (46.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!