A 26-szoros magyar bajnoknál a Bajnokok Ligája-bukás miatt ugyan nem ég a ház, ám nagyon nem mindegy, milyen szájízzel mennek szabadságra David Davisék, nagy pofon lenne, ha a BL négyes döntője után a bajnoki trófea sem lenne meg. Mindenesetre az elmúlt harminc évben egyeduralkodó Veszprémet a kilencvenes évek óta mindössze hatszor taszították le a trónról az NB I-ben: háromszor a Szeged, egyszer-egyszer a Dunaferr, az Elektromos és a Rába ETO.

A csongrádi együttesnek is megmenthetné az idényét a bajnoki arany, ráadásul a jövő is sokkal rózsásabban néz ki Alexander Blonz, Sebastian Frimmel, Miguel Martins és Kent Robin Tönnesen érkezésével, illetve Bánhidi Bence megtartásával.

Az előzmények ismeretében talán túlzás lenne azt állítani, hogy csalódott együttesek vívják a finálét, hiszen a Veszprém mégiscsak megnyerte a SEHA-ligát az ősszel, majd a Magyar Kupát tavasszal, ám az nyugodtan kijelenthető, hogy mindkét félnek bőven van veszítenivalója. Kérdés, a tét rányomja-e bélyegét a kétmeccses párbajra – az MK szigetszentmiklósi döntőjében a zárt kapuk ellenére is izzott a csarnok, annyira tapintható volt a feszültség, ezúttal nézők is lehetnek mindkét helyszínen, azaz remélhetőleg se a hangulatra, se a színvonalra nem lesz panasz.

FÉRFI KÉZILABDA NB I, DÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS
19.00: Mol-Pick Szeged–Telekom Veszprém (Tv: M4 Sport) 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!