A tenisz nem véletlenül a világ egyik legnépszerűbb egyéni sportja, amit a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki előszeretettel űz. Ennek ékes példája az umagi Európa-bajnokság, amit a szeniorkorúak számára hirdettek meg és 36 ország több, mint 300 játékosával lebonyolítottak le a szervezők. Hat napon keresztül 26 pályán pattogott a labda!

A horvátországi kontinensviadalon a vasi színeket Bogár Szabó Éva valamint Sákovics Péter képviselte. Nem is akárhogy! A vasi különítmény már a felkészüléskor tudatosan férfi párosokkal játszottak komoly mérkőzéseket, hogy a kontinensviadalon a tapasztalatokat kamatoztatni tudják. Ráadásul Sákovics Péter ezútal férfi párosban is ütőt ragadott.

Hogy milyan jó formában volt a vasi páros ékes bizonyítéka, hogy meg sem álltak az aranyéremig. Igaz három rendkívül nehéz mérkőzésen kellett ehhez diadalmaskodnia Sákovics Péteréknek. A vegyes párosok mezőnyében, a hatvan éven felüliek kategóriájában először egy francia duút múltek felül 6:1, 6:2 arányban. Az elődöntőben a cseh páros férfi tagja megsérült, így feladták a küzdelmet.

A döntőt a spanyol Carmen Lang Verdugo és a holland Frank Van Ierven ellen vívta a vasi duó. Az első szett kiegyenlített erők küzdelmét hozta, de a végén jobban koncentrált a Bogár Szabó-Sákovics páros és 6:3-ra sikerült behúzni és lépéselőnybe kerülni. A második szett elején gyorsan brékelt a szombathelyi csapat és könnyed 6:0-val az aranyérmet is bezsebelték.

Sákovics Péter – aki a balatonboglári Halker Kupa szenior versenyről az utolsó pillanatban esett be az umagi kontinensviadalra – férfi párosban is bizonyított a budapesti Amberger Árpád oldalán. A férfi + 60-as páros kategória negyeddöntőjében egy svéd- osztrák párost győzött le a magyar duó, de az elődöntőben kikaptak az aranyérmet is megszerző olaszoktól.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!