Aligha kell bemutatni a szombathelyi labdarúgás szerelmeseinek Hegedűs Péter nevét. A Haladás VSE legendás kapusa még aktív labdarúgóként érdemelte ki a bohóc becenevet, ami végül a védjegyévé vált. Egy rendkívül hosszú, boldogsággal és nehéz időkkel kikövezett pályafutás az övé, amely a mai napig tart, a 2021-es év viszont nagy mérföldkő lett számára is.

Hogy miért?! Erre egészen szerda délelőttig kellett várni, ekkor mindenki kezébe foghatta A “Hege” című kötetet, amely stílusos alcímként a “Aki király volt Király előtt”-et kapta. A több, mint 230 oldalas könyv megannyi fotó segítségével és pályatárs visszaemlékezésével eleveníti fel az olvasó számára, hogy kicsoda tulajdonképpen Hegedűs Péter.

A könyvbemutató moderátora, egyben a kötet írója, Gál László volt, aki a kapus által elmondottakon nem változtatott, így igazi csemegének ígérkezik a kötet. Betekintést enged a privát szférába, kiderül, hogy lépkedett sikeresen az első osztályig a Kaposvári Rákóczi csapatával és milyen kerülőúton jutott el Szombathelyig, ahol azonnal közönségkedvenc lett.

– Nemcsak a pályán, hanem azon kívül is rendkívül rokonszenves sportembert a társak is rögtön befogadták – ezt már Halmosi Zoltán mondta, aki szintén megtisztelte jelenlétével a sajtótájékoztatót. Nem mellesleg a könyvben is megelevenednek történetei, amelynek egytől-egyig a kapus a főszereplője. Török Péter szintén jelen volt a könyvbemutatón, aki ezer szállal kötődik az egykori labdarúgóhoz.

Klubelnökként, technikai vezetőként, vezetőedzőként dolgozott Hegével, de magánemberként is kiváló kapcsolatot ápolnak. Végül Király Gábor elevenített fel néhány történetet példaképéről és kihangsúlyozta, hogy nagy szerepe volt Hegedűs Péternek is abban, hogy végül Ő is kapus lett. Ráadásul pályafutásuk végén már kollégák is, hiszen mindketten a Király Gábor kapusiskolájában tevékenykednek.

A könyvbemutató végén a sajtó megjelent képviselőinek kérdéseire is felelt a legendás hálóőr, majd az állófogadás kezdetétől új szerepkörben kellett bizonyítania. Hegedűs Péter viszont jól állta a sarat és hiba nélkül tette dolgát a könyv dedikálása során. Épp olyan magabiztosan és higgadtan, mintha csak a gólvonalon állna egy sorsdöntő tizenegyes előtt…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!