A nyolcaddöntők krémjének számított a kedd kora esti Anglia-Németország párharc, amely kiemelt figyelemre számíthatott, hiszen a két ország korábban sok nagy csatát vívott meg a nemzetközi hadszíntéren. Ezúttal a tét a Wembley Stadiumban a legjobb nyolc közé jutás volt. A hazai szurkolók hazai környezetben mindenképpen a győzelmet szerették volna ünnepelni.

A németek ezzel szemben nem bizonyultak jó vendégnek, hiszen a kezdést követően egyből nekiestek a házigazdának. Ráadásul Rice buktatása után az első komolyabb helyzetet is Löw együttese jegyezte. Ezt követően viszont már az angolok akarata érvényesült. Nemcsak labdabirtoklás arányában, hanem helyzetek számában is megmutatkozott az előnyük, bár gólt nem sikerült szerezni.

Ebben elévülhetetlen érdemeket szerzett Hummels és Neuer, akik hősiesen védték a németek kapuját, illetve irányították a társakat. Az angolok leginkább a felívelésekben reménykedtek, de igazi átütőerő nélkül építették támadásaikat. A szünet után viszont Havertz okozott fejfájást a hazaiaknak, Pickfordnak pedig bravúrral kellett hárítania.

Nagy iramban folytatódott a találkozó, mindkét együttes próbálta a megnyugtató vezetést megszerezni. Néhány kósza akció után viszont visszavettek a tempóból a játékosok és leginkább a mezőnyben csordogált a játék. A szurkolók már csak akkor emelték fel a hangjukat, amikor a közönségkedvenc Grealish lépett pályára a második félidő derekán.

A hajrához közeledve aztán felpörögette a játékot Anglia. Sterlingtől indult az akció, gyors, rövid passzos játékkal adogatott a házigazda, Shaw készített elő és az ügyeletes gólfelelős jókor érkezett. Neuer hiába vetődött, hiszen öt méterről érkezett a kísérlet, nem volt ellenszere a kapusnak. Lépéskényszerbe került Németország, azonnal reagáltak is rá és egyből támadólag léptek fel. De hiába…

Egy szigetországi labdavesztés után Müller egyedül mehetett kapura, de rontott, egy perccel később pedig Shaw labdaszerzését követően Kane büntetett és döntötte el végleg a találkozót. Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve rohamozott a német válogatott – cserékkel megtámogatva – azonban a hazai szurkolóktól támogatott angolok egy taktikus találkozón nyertek és jutottak a legjobb nyolc közé!

Anglia-Németország 2-0 (0-0)
London, Wembley Stadion, 41 937 néző, v.: Danny Makkelie (holland)

Anglia: Pickford – Walker, Maguire, Stones – Trippier, Rice (Henderson 88.), Phillips, Saka (Grealish 69.), Shaw – Kane, Sterling

Németország: Neuer – Hummels, Rudiger, Ginter (Can 87.) – Kimmich, Kroos, Goretzka, Gosens (Sane 88.) – Havertz, Müller (Musiala 92.), Werner (Gnabry 68.)

Gólszerző: Sterling (75.), Kane (86.)

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!