Gőzerővel dolgoznak a szombathelyi futsalosok az augusztus közepén rajtoló bajnoki szezonra. A címvédő Haladás VSE már júliusban megkezdte a munkát az új évadra való felkészülés jegyében. A keret kialakításáért felelősz szakmai stáb lényegében sok pihenőt nem kapott, de az elvégzett munkának már most, látható jelei vannak.

Két felkészülési mérkőzést játszott le néhány nap leforgása alatt Juan Ramon Calvo Rodriguez együttese. Először a regionális bajnokságot megnyerő, a harmadosztályból az NB II-be feljutó Sárvár ellen bizonyítottak a szombathelyiek, akik már az első félidőben eldöntötték a nyitott kérdéseket. Végül 15-1-re húzták be a találkozót, amelyen pályára léptek az új igazolások is.

A hétvégén ismételten pályára léptek a vasi zöld-fehérek. Ezúttal a Ferencváros ellen 3×30 perces találkozón csaptak össze a futsalosok, szintén zárt kapuk mögött. Az első harmadban még nem igazán találtak fogást egymáson a felek, de a végéra alaposan felpörögtek és ennek meg is lett az eredménye, hiszen Alaszticsék 7-2-re hozták ezt a találkozót is.

Az NB I-es bajnokság augusztus 13-án kezdődik a Haladás VSE számára, akkor a Veszprém otthonában kezdi meg a pontvadászatot Juanra Calvo együttese. Utána pedig a Bajnokok Ligája-selejtezője vár a vasi alakulatra. A szezonnyitányig már csak egy edzőmeccset játszik a zöld-fehér együttes, augusztus 6-án, este fél 9-től a TFSE ellen mérkőznek meg, amely nyílt kapus derbi lesz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!