Az egymással korábban már sok nagy csatát lejátszott a két zöld-fehér együttes úgy érkezett el az idei szezon 2. fordulójához, hogy egyaránt 1-0-s győzemmel kezdték a pontvadászatot. A Hali Tóth Milán találatával hozta el a 3 pontot Pécsről, a győriek pedig odahaza a nyáron igazolt Bacsa Patrik góljával tartották otthon a pontokat a Tiszakécske ellen.

A Haladás hivatalos honlapja írta meg azt az érdekességet, hogy nemcsak Bacsa a kisalföldiek egyetlen nyári érkezője, alaposan átalakult ugyanis a Rába-partiak játékoskerete: nem kevesebb, mint 12 játékost igazoltak. Győrbe szerződött többek között a korábban a Haladásban is megfordult Kulcsár Kornél és zöld-fehérbe öltözött az exnyíregyházi védő, Fodor Ferenc is. A nyáron új edző is érkezett az ETO-hoz, Klausz László vette át a szakmai munka irányítását. Az ETO tehát hasonló utat járt be, mint a Haladás: mindkét helyen új edző irányítja a csapatot és jónéhány új játékos érkezett.

A szombathelyiek zöld-fehérek nemcsak a pécsi győzelmükre lehet büszke, hanem a játékra is: a vasiak jobban futballoztak ellenfelüknél, a helyzetek alapján több góllal is nyerhettek volna. A rajt tehát remekül sikerült, a szurkolók bízhatnak a hasonlóan jó folytatásban. Az elmúlt bajnokságban Szombathelyen 1-1-re végzett a Haladás és az ETO.

A ma esti meccs előtt érdeklődésünkre Németh Szabolcs, a Haladás új mestere fogalmazta meg várakozásait.

– Szeretnénk megszerezni az első hazai győzelmünket is. Nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a bajnokságban minden pontért harcolnunk kell. Kész taktikai tervünk a mérkőzésre, bízom benne, hogy minden játékos betartja majd. Szeretnénk szurkolóink elvárásainak megfelelni. szeretnénk ha minél több drukkerünk látogatna ki és teremtene fergeteges hangulatot, mert szükségünk lesz a buzdításra – nyilatkozta a vezetőedző.

Megtudtuk, hogy Debreceni Zalán, Szijjártó Ármin sérült, Délczeg Gergely kisebb sérüléssel bajlódik, Devecseri Szilárd még nem bevethető, Tóth Máté játékengedélyét pedig még továbbra sem küldte meg a Mezőkövesd – ők nem állhatnak majd rendelkezésre.

A haladas.hu weboldalon olvasható, hogy a stadion pénztárai 16 órakor nyitnak, a mérkőzés a 18 év felettiek számára – a hatályos jogszabályoknak megfelelően – védettségi igazolvánnyal és személyazonosító okmánnyal tekinthető meg. A 18 év alattiak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek a stadionba.

A stadionnál a jegyvásárlásnál a pénztáros kollégák kérik el a szükséges okmányokat, majd ugyanezeket a beléptetés során a biztonsági szolgálat munkatársai is ellenőrzik. A bérletettel érkezőktől értelemszerűen csak a biztonsági szolgálat munkatársai kérik el a védettségi igazolványt és a személyi azonosító okmányokat.

Fontos tudni, hoghy a B-szektorokba (B-közép) a 2000 forintos jegyet vásárlókat összesen 500 pohár sör vagy üdítő várja a szektor büféjében, amelyhez csupán a belépőjüket kell leadni a büfében. A jegykompenzációs akció a következő két hazai meccsen – 250-250 pohár üdítővel vagy sörrel – tovább folytatódik.

A 19 órakor kezdődő Szombathelyi Haladás – WKW ETO FC Győr bajnoki mérkőzést – a szombathelyi klubbal, valamint az MTVA-val történt megállapodásunk értelmében – élőben közvetítjük! 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!