Amikor a 45. percben Silje Solberg a saját kapuja közeléből az ellenfél üresen hagyott ketrecébe lőtt, kihúzta az ETO-t abból a gödörből, amelybe a címvédő Vipers ellen másodszorra került a meccs folyamán. Igaz, akkor már két góllal vezetett a győri csapat, de a norvégok éppen mínusz hatról zárkóztak, így nagyon fontos volt ez a demoralizáló gól, hogy aztán az utolsó negyed órában már valóságos gálát rendezzen Ambros Martín együttese.

Erre a könnyed ünnepre azért nem lehetett számítani az összecsapás előtt, mert emlékszünk, hogy májusban a Kristiansand milyen magabiztosan nyerte meg a Papp László Sportarénában a Bajnokok Ligáját, és bár a kerete eléggé átalakult a nyáron – többek között a BL final four legértékesebb játékosa, Henny Reistad is távozott –, azért még így is bombaerősnek tűnt. Az elmúlt napokban szerződtetett Tomori Zsuzsanna még nem öltözött szerelésbe a norvég együttesben, csak a lelátóról figyelte új társait.

Akik BL-győzteshez méltó játékkal kezdtek. Úgy tűnt, Reistadot gyorsan tudja feledtetni a vele szinte egyidős, 23 éves Raghnild Dahl, aki kihasználta, hogy a hazai védők nem támadták eléggé agresszívan, és nem léptek fel rá időben, és alaposan megsorozta a tehetetlen Solberget. Alig telt el hét perc a mérkőzésből, és máris 6–1-re vezetett a Vipers, mert az ETO nem csak puha volt hátul, hanem elöl is hibát hibára vétett, Fodor Csenge első három lövése nem lett gól, Anne Mette Hansen kétszer a kapufát találta el, de akadt itt több eladott labda is, szóval az első gödörbe korán belekerült a hazai csapat.

Aztán gyorsan ki is mászott belőle. Kellett ehhez Martín mester időkérése a 10. percben, aztán a védekezés minőségének óriási javulása, Solberg bravúrjai, no meg az, hogy végre magyar játékosok csillogjanak a győrieknél. A Fodort váltó Schatzl Nadine gyönyörű gólokkal mutatkozott be, ahogy a jobbkezesként jobbátlövőbe belépő Háfra Noémi is, és ehhez még parádés megmozdulásokkal tett hozzá a közeget már bőven megszokó Lukács Viktóra, a zöld-fehérek pedig rátaláltak a helyes útra. A 25. percben először vették át a vezetést, utána pedig már nem is adták ki a kezükből, a félidőre már néggyel vezettek.

És a fordulás után sem úgy tűnt, hogy veszélyes lehet a Vipers az ETO-ra, mert a házigazdák védekezése szinte végig kőkemény és stabil volt, támadásban pedig szépen megoszlottak a terhek, mindenki villant legalább egyszer. Az ominózus második gödör sem tartott sokáig, Solberg fentebb megénekelt gólja véget is vetett neki, és onnantól már tényleg egy fikarcnyi görcsösség, feszültség nem látszott a győri játékosokon. A vége így pedig erődemonstráció lett, és ez azért figyelemre méltó, mert a magyar együttesben Crina Pinteának szinte végig pályán kellett lenni, hiszen sérülés miatt a másik két beálló, Kari Brattset és a svéd Linn Blohm nem állhatott Ambros Martín rendelkezésére.

Ennek az ETO-nak most nagyon bő és minőségi a kerete, a hosszú versenyfutásban pedig ez rengeteget jelenthet. A debütálás szinte tökéletesre sikerült, az egyik legnagyobb csoportriválist sikerült kiütni a nyitányon.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
B-CSOPORT
Győri Audi ETO KC–Vipers Kristiansand (norvég) 35–29 (17–13)

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
A-CSOPORT
BV Borussia Dortmund (német)–FTC-Rail Cargo Hungaria 25–25 (12–14)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!