Az első félidő gyors gólokkal indult, egyik együttes sem tudott meglépni két gólnál többel. A vendégeknél különösen Luka Karabatic remekelt, négy góllal terhelte meg a veszprémi kaput, a Veszprémnél Jahja Omar szintén négy gólig jutott.

Sajnos az első 30 perc végjátéka a franciáké lett, néhány hazai technikai hiba és rossz lövés következtében 12–12 után elhúztak négy góllal, és a Veszprém 17–13-as hátrányban várhatta folytatást.

A második félidő Manuel Strlek parádéjával indult, a veszprémi szélső öt perc alatt három gólt dobott. Mellette még Jahja Omar is parádézott. A Veszprém szépen lassan ledolgozta hátrányát. Az első játékrésszel ellentétben most a hazaiaké volt a hajrá, és ehhez az utolsó pecekre beálló Vladimir Cupara is hozzátette a magáét.

A PSG képtelen volt tartani Ilics csapatának tempóját, és végül a második 30 percet 21–14-re hozva, a mérkőzést is megnyerte 34–31-re. Jahja tíz, Strlek nyolc találatnál állt meg.

A Veszprém sikere azért is különösen értékes, hiszen 2015 novembere óta először győzte le a PSG-t. Akkor 28–20-ra diadalmaskodott a csoportkörben, azóta viszont mind a hat találkozót elveszítette a franciák ellen, hármat a Veszprém Arénában, kettőt közülük csak egyetlen góllal.

További eredmények
Dinamo Bucuresti (román)–Kielce (lengyel) 32–29
HC Motor Zaporizzsja (ukrán)–FC Porto (portugál) 30–27

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT
Telekom Veszprém–Paris Saint-Germain (francia) 34–31 (13–17)
Veszprém, Veszprém Aréna. V: Matija Gubica, Boris Milosevic (horvátok)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!