A magyarországi labdarúgó-utánpótlásnevelésben élen járó Lurkó UFC és Illés Akadémia kezdeményezésére, a Szombathelyi Haladás azzal az ötlettel fordult a Magyar Labdarúgó-szövetséghez, hogy vasárnapi Szombathelyi Haladás–Budaörs-mérkőzésen kivonuláskor a játékosok menhelyi kutyákkal érkezzenek a játéktérre.

Október 4-e az állatok világnapja: a sport szeretete mellett a társadalmi felelősségvállalásra ezzel is szeretnénk felhívni a figyelmet, az akció pedig minden bizonnyal komoly sajtófigyelmet is irányít a labdarúgásra és az állatok védelmére.

Az MLSZ a kezdeményezésünket támogatja. Sipos Jenő, a szövetség szóvivője üdvözölte a világnapi akciót, és a szakmai osztályok is hozzájárultak a nemes cél megvalósításához. A Rohonci úti stadionba a Meggyeserdei Menedék Alapítvány által befogadott kutyák érkeznek. A kísérők a mérkőzés 17 órai kezdete előtt néhány perccel átadják az ebeket a kivonuló játékosoknak, akik velük együtt érkeznek meg majd a játéktérre.

Az örökbefogadható állatokról készült fotók elérhetőek lesznek a Szombathelyi Haladás honlapján és Facebook-oldalán.

Az örökbefogadás menetéről és a felelős állattartásról válásról bővebben a Meggyeserdei Menedék Alapítvány Facebook-oldalán, vagy Minárcsik Sándor alapítótól (06/70/220-5600) kaphatnak további információt az érdeklődők és leendő gazdik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!