Hétfőn nemcsak az élvonalban, hanem a másodosztályban is pályára léptek a Haladás VSE futsalosai. Az NB II. nyugati csoportjában érdekelt fakóegyüttes két forduló után veretlenül, holtversenyben az élen álltak az UTE mellett. Legutóbb az a Tihanyi FC látogatott a Haladás Sportkomplexumba, amely egy pontot szerezve a kiesőzóna elöl menekül.

Ez érezhető is volt a találkozó elején, hiszen a vendégek nem szerettek volna korán hátrányba kerülni. A mezőnyben igyekeztek megnehezíteni a Haladás dolgát, amely a helyzetek számában így is előrébb járt ellenfelénél. Ráadásul a játékrész közepén a vezetést is megszerzték a szombathelyi futsalosok. Ezután is támadásban maradt a Hali II., de nem sikerült növelni a különbséget.

Ráadásul a félidő zárásaként egy kósza vendég akció végén egyenlített a Balaton-parti alakulat. A szünet után nagy offenzívába kezdett a vasi együttes, de rendre kimaradtak a lehetőségek és félő volt, nehogy a rohamozásban elfáradó védők mellett újabb gólt szerezzenek a vendégek. Szerencsére azonban nem így történt. A hajrára elfáradó tihanyiak háromszor is kapituláltak.

Horváth találata után taktikai hadrendjét is megváltoztatta a Csernay vezette vendég együttes, de minden újabb megingást gólokkal büntetett a Haladás. Előbb Rezala, majd Horváth Félix második találatával végleg eldöntötte a meccset a vasi együttes, amely továbbra is 100 százalékos teljesítménnyel és a ligában legkevesebb gólt kapó csapatként áll a dobogón.

Haladás VSE II. – Tihanyi FC 4-1 (1-1)

Haladás: Homlok – Rezala, Mézer V., Puhr B., Vidák B.
Csere: Németh K. – Kárász N., Knizs O., Volner B., Horváth F., Kovács M., Horváth Z.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Horváth Z. (7′), Horváth F. (35′, 40′), Rezala (39′) illetve Csernay (19′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!