A Merkantil Bank Liga NB II. 11. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Budaörsi SC csapatát látja vendégül.

A szombathelyiek 10 fordulót követően veretlenül vezetik a bajnokságot, 6 győzelem mellett 4 döntetlent játszottak, 22 pontot szereztek – emellett a legkevesebb gólt kapták a mezőnyben. Az utóbbi hat bajnokin pedig egyáltalán nem kaptak gólt. Szerdán a zöld-fehérekhez hasonlóan szintén veretlen Szentlőrinc otthonában játszottak gól nélküli döntetlent – írja a meccset beharangozó összeállításában a haladas.hu.

A vasárnapi ellenfélről tudni érdemes, hogy edzőt váltottak a budaörsiek, a korábban (1997/98-ban) a Haladásban is futballozó Gabala Krisztián foglalta el Márkus Tibor helyét a kispadon. Az új „seprű” jól seper, a Dorog elleni idegenbeli 0-0 után legutóbb 3-0-ra verte a Tiszakécskét a Halihoz hasonlóan ugyancsak zöld-fehér együttes. A Budaörsben több szombathelyi kötődésű futballista is szerepel, így Zsidai László, Halmai Ádám, Winkler András, Gyurácz András. A jelenleg az NB II-es tabella 14. helyén álló csapatot erősíti az egykori ZTE-játékos, Balázs Zsolt is.

Ezúttal is a listavezető szakvezetőjénél érdeklődtünk az esélyekről.

Hazai pályán mint mindig, most is csak a győzelemmel lennék elégedett. Az elmúlt két napban arra fektettük a hangsúlyt, hogy játékosaink minél frissebbek legyenek mentálisan és fizikálisan is. Az edzéseken minden játékos részt tudott venni, így nem számolok hiányzóval – fogalmazott kérdésünkre Németh Szabolcs vezetőedző.

A stadion pénztárai 14 órakor nyitnak, 18 éven felüliek védettségi igazolvánnyal és arcképes személyazonosító okmány (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány) felmutatásával vásárolhatnak jegyet. 18 alattiak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek a stadionba.

A mérkőzés előtt 16.15-tól a jegypénztárak és a Rohonci úti parkoló közötti részen az idén 25 éves fennállását ünneplő Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői tartanak látványos bemutatót. A program meccskezdésig tart.

Az NB II. 11. fordulójának további programja, 15.00: III. kerületi TVE–Csákvár, Dorog–Ajka, Budafok–Szentlőrinc. 17.00: Békéscsaba–Vasas, ETO FC Győr–Kecskemét, Pécs–Szolnok, Tiszakécske–Soroksár, Szeged Csanád-Grosics Akadémia–Diósgyőri VTK. Hétfő, 20.00: Nyíregyháza–Siófok. (Tv: M4 Sport).

A Szombathelyi Haladás – Budaörs meccset 16.55-től élőben közvetítjük.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!