A harmadik Európa-bajnoki címére hajtó Kiss Norbert. Erre minden esélye meg is van a Szombathelyen született kamionosnak, aki a legutóbbi hétvégén is kiválóan szerepelt. A Révész Racing versenyzője a gyorsasági kamion Európa-bajnokság spanyolországi futamán bizonyította, hogy remek formában van. Eredményei alapján pedig joggal reménykedik az újabb Eb-aranyéremben.

A jaramai állomáshelyen négyből két futamon is Kiss Norbertet intették le elsőként. A 36 éves szombathelyi pilóta az ötödik, egyben utolsó előtti fordulón mind a szombati, mind pedig a vasárnapi időmérő edzésen a leggyorsabb volt, így az első és a harmadik futamon is ő indulhatott a pole pozícióból. Ezzel a lehetőségével pedig remekül sáfárkodott, hiszen mindkét első rajtkockáját futamgyőzelemre váltotta.

Szombaton a második versenyen a nyolcadik helyről lépett előre a negyedik pozícióig, majd vasárnap még egy ötödik helyet zsebelt be. A spanyolországi állomáson egyébként összesen 53 pontot szerzett. Kiss Norbert ezzel 46 egységnyire duzzasztotta összetettbeli előnyét üldözőivel szemben. Második a német Sascha Lenz 182 ponttal, harmadik a cseh Adam Lacko 179-cel.

A versenyzők számára még egy megmérettetés lesz, ami egyben a szezon utolsó erőpróbaként szerepel a naptárban. A két hét múlva megrendezendő kamion Eb szezonzáróját az olaszországi Misanóban rendezik meg. Amennyiben sikerül hasonló teljesítménnyel kirukkolni itt is, mint Spanyolországban, akkor 2014 és 2015 után harmadszor is Európa-bajnok lehet a szombathelyi születésű pilóta.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!