Rendhagyó rendezvényre csábították a szombathelyi lakosokat a sport jegyében. A Nyitott Városháza programsorozat részeként ezúttal a videójátékok kerültek górcső alá – minden értelemben. A szombathelyi önkormányzat, valamint az E-sport Szombathely egyesület közös szervezésében megvalósult esemény valóban minden igényt kielégített és több korosztályt is megcéloztak.

Az elektronikus sportokról korábban nagyon megoszlottak a vélemények, ezek a mára meglehetősen átalakult és más képet festenek. A szakág töretlen fejlődésének és a generációk közti híd kialakításának eredményeként már nemcsak a fiatalok, hanem az idősebb korosztály képviselőit is beszippantották a konzoljátékok. Nem véletlen, hogy valamennyi ismert videójátéknak saját világbajnoksága, versenysorozata van.

Péntek kora délutántól egész késő estig került a reflektorfénybe a virtuális tér a Városházán. Dr. Nemény András polgármester a megnyitót követően egyből volán mögé ült, hogy vérbeli ralipilótaként tesztelje tudását. Akadt FIFA, azaz labdarúgás szimulátor, de a táncos versengés, amely szintén a kibertérben történt, ugyancsak elnyerte a kilátogató családok tetszését.

Hogy mennyire szerteágazó és minőségi programról volt szó, jól mutatja, hogy mindenkire gondoltak és a kikapcsolódás mellett a szakág árnyoldalaira és előnyös tulajdonságaira is felhívta a figyelmet a különböző kísérő előadások. Megtudhatták a kilátogatók, hogy milyen hatást gyakorol az emberi szervezetre az e-sport illetve szemvizsgálat is bővítette a palettát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!