Egyetlen ponttal veszített Fehérváron a Körmend

Az utolsó negyedet még vendég előnyből kezdtek a csapatok, a végén mégis a hazaiak örülhettek.

Szombat este ismét pályára lépett az Egis Körmend együttese a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokságban. A vasi piros-feketék az Alba Fehérvár otthonába látogattak a győzelem reményében. Nehéz mérkőzésre számíthattak Ferenczék, hiszen a hazaiak győzelemmel hangoltak erre a derbire.

A feldobás után fehérvári kosarasok kapták el a meccs ritmusát és gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést. Bár nem dobtak pontosan a játékosok, a negyed végén mégis a Fejér megyeiek álltak jobban. Ezután szigorított védekezésén a vasi alakulat és előbb egyenlítettek és úgy tűnt a vezetést is sikerült tartósan átvenniük.

Erre azonban a második félidőig várni kellett és Garrett valamint Ferencz Csaba pontjaival lépéselőnybe került a vendég együttes. Ekkor viszont Vojvoda talált magára és a pocsék dobóformában lévő kosarasok közül lépett elő főszereplővé. Az utolsó negyedre mindkét csapat őrült rohamozásba kezdett amiből a hazaiak jöttek ki jobban.

Már közel 10 ponttal is meglépett az Alba Fehérvár, ezúttal sem adta meg magát a vasi alakulat. A védekezés mellett már támadásban is feljavultak, de veszesen fogyott az idő. S bár az utolsó másodpercekben úgy tűnt sikerül egyenlíteni fordítani egyetlen ponttal mégis vereséget szenvedett a Körmend.

Alba Fehérvár – Egis Körmend 77-76 (23-20, 15-18, 22-24, 17-14)

Körmend: White 2, Takács K. 5/3, Savic 10/9, Stokes 18/9, Garrett 24/6.
Csere: Ferencz Cs. 16/12, Krivacsevics M. 1, Durázi K. -, Martinez -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!