AVUS – KSI SE 10-14 (1-3, 3-4, 4-1, 2-5)

Férfi vízilabda OB I/B 8. forduló – Szombathely, AVUS-aréna, 200 néző

Egy gombostűt sem lehetett leejteni már 15 perccel a meccs kezdete előtt sem. Fantasztikus hangulat fogadta a bajnokság két hibátlan csapatát.

Az 1. negyedben az 1.perc végén Németh Levente szerzett vezetést a hazaiaknak, ám sajnos az AVUS számára nem jól folytatódott az összecsapás. Egalizálás utan, a játékrész közepén a vezetést is átvették, 1-2. A folytatás sem volt jobb, az utánpótlás válogatott Szalai és Pető után Nagy Á. is betalált az amúgy kiválóan védő Kovács Barnabás kapujába, 1-3.

A 2. negyedben több kapufára csattant labda után megint a vendégek lőttek gólt, ismét Pető volt eredményes, 1-4. Miután Szalai az 5 méterest is kihasználta, dr. Csaba Márton szépített mesteri módon, 2-5. Ezután sajnos Strasser is betalált, Szalai pedig már harmadszor lőtt Kovács B. kapujába, 2-7. A félidő hajráját megnyomta a szombathelyi csapat: Baranyai és dr. Csaba újra betalált, 4-8.
A 3. negyedet Landherr Csongor találata nyitotta, majd, már a negyed derekán dr. Csaba harmadszor is átjárt a vendégek kapusának eszén, 6-8-nál időt kért a KSI mestere.
Hiába, Landherr újra óriási gólt lőtt, Kovács B. pedig hatalmas bravúrral hárított, 7-8. Aztán az 5 méteresből dr. Csaba egyenlíteni is tudott, de az ellentámadásból Szalai már ötödször talált be, 8-9. Sajnos időközben Németh L. és Kurucz is kipontozódott.
Az utilsó 8 percet félelmezes izgalmak közepette élhettük át, ez a negyed vendég góllal kezdődött, 8-10. Aztán Baranyai Ákos távoli bombája után, sajnos Nagy Á.  másodszor talált be, 9-11. A negyed közepén Szalai hatodszor köszönt be, 9-12. A hajrában sajnos Pető ismét gólt lőtt, ezzel eldőlt a meccs, 9-13. A hajrában még esett 1-1 gól, de 10-14-re a fővárosiak arattak győzelmet.
A meccs jegyzőkönyvét ITT, a statisztikát pedig IDEkattintva lehet tanulmányozni.
A rangadó után az AVUS mesterét, Zoufal Norbertet kértük meg az értékelésre.

 

Nincs megállás, szombat délben a tabella 2. helyén álló AVUS a 6. helyen tanyázó VIWA II. kerület csapatát fogadja az AVUS-arénában. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!