Már a 13. fordulót rendezik a férfi élvonalbeli futsal bajnokságban, amelynek első derbijét a címvédő és jelenleg listavezető Haladás fogadta a DEAC gárdáját. A hajdúsági gárda pontért, pontokért érkezett a vasi megyeszékhelyre, amely a fordulót megelőzően csak rosszabb gólarányának köszönhetően volt a harmadik helyen. Szép számmal érkeztek szurkolók a Haladás Sportkomplexumba.

A szimpatizánsok kíváncsiak voltak arra, hogy kedvenceik milyen formában vannak a közelgő Bajnokok Ligája mérkőzések miatt. A vasi zöld-fehérek remekül teljesítettek és már a kezdés után támadólag léptek fel. Jól zárt a DEAC védelme, egészen a játékrész közepéig, ekkor már csak az volt a kérdés, meddig állja a sarat a vendég alakulat. A nyomást egészen a félidő hajrájáig bírta.

Fél perc leforgása alatt Henrique Diniz átlövésből, majd szép összjáték végén Vas Ádám is betalálta a vendég kapuba. A szünet után tovább növelte előnyét a Haladás. A 22. percben Dávid Richárd bombázott egy legurított labdát a DEAC kapujának jobb sarkába. A játékrész derekán büntetőből is eredményes volt a házigazda: Dróth Zoltán lába nem remegett meg.

Ezután viszont visszaállt és átadta a területet a Hali, a DEAC pedig élt a lehetőséggel. Szép lassan megkezdte a felzárkózást a vendég alakulat, de a szombathelyi futsalosok ügyeltek arra, hogy biztos győzelmüket ne veszélyeztessék. A végén 5-3-ra kozmetikázta az eredményt a hajdúsági csapat, a Haladás győzelme viszont egy percig nem volt kérdéses.

Sikerével és a rivális együttesek botlásának köszönhetően nemcsak vezeti toronymagasan a tabellát Juan Ramon Calvo Rodriguez alakulata, hanem növelni is tudta üldözőivel szemben a különbséget. Jelenleg 13 lejátszott alapszakaszbeli mérkőzés után 33 ponttal áll élen a Hali, a második helyen lévő Kecskemét 9 egységgel van lemaradva a zöld-fehérek mögött.

Haladás VSE – DEAC 5-3 (2-0)

Haladás: Alasztics – Kovács M., Luiggi Longo, Gerencsér A., Henrique Diniz
Csere: Gyimesi M., Homlok L. – Szalmás Z., Hajmási M., Dróth Z., Sipos G., Dávid R., Vatamaniuc-Bartha D., Vas Á.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Henrique Diniz (17′), Vas Á. (18′), Dávid R. (22′), Dróth Z. (29′), Hajmási M. (37′) illetve Harmati T. (36′), Szentes Bíró (37′), Faragó L. (38′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!