Minden tekintetben rendhagyó kiállítás nyílt Kőszegen, a Jurisics-vár Lovagtermében, ahol közel 150 relikviával, vetítéssel, tablókkal elevenítik fel a látogatók számára a magyar labdarúgás legfényesebb korszakát. A stílusosan Aranypillanatok névre keresztelt tárlat középpontjában Lóránt Gyula áll.

Kőszeg város szülötte, díszpolgári címmel rendelkező legendás hátvédje külön sarkot kapott, ahol életének kulcsfontosságú időszakai elevenednek meg. Így nemcsak aktív pályafutásába, hanem edzői karrierjébe is bepillantást nyernek az érdeklődők. Ugyanakkor a csapat többi legendás játékosának, Grosicsnak, Puskásnak, Bozsiknak is akad szép számmal serlege, egyéb hagyatéka, amit közszemlére tettek a szervezők.

A hosszas tervezés és kivitelezés az egészségügyi előírások miatt a tárlat egy évvel később, 2021. decemberében nyílt meg a látogatók előtt, köszönhetően a kőszegi önkormányzat, a művelődési háznak és a Puskás Intézet összefogásának. A látványos és évtizedeket felölelő kiállításon nagy szerepet kapott az évszázad mérkőzése, a megnyert olimpiai döntő és az elveszített világbajnoki finálé is.

A megnyitó kisebb megemlékezéssel kezdődött. Először Lóránt Gyula emlékfalát koszorúzták meg, amely a legendás bekk nevét viselő sportlétesítményben található. Ezt követően a városi temetőben főhajtással emlékeztek a labdarúgóra. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Básthy Béla polgármester, a Puskás Intézet képviseletében Balogh Balázs is.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Grorics Gyula lánya, Edina, Ifj. Buzánszky Jenő és Lóránt Gyula unokaöccse, Lóránt Imre is. Az MLSZ képviseletében beszédet mondott Gadányi Károly is. A kiállítás, amelynek egyes darabjai jártak már Manchesterben, Madridban és Barcelonában is 2022. január 9-ig lehet megtekinteni a Jurisics-vár Lovagtermében.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!