Múlt vasárnap, a Szolnok 2-1 arányú legyőzésével zárta az őszi szezont a Szombathelyi Haladás. Ma pedig már a Pécs ellen a tavaszi szezonból előrehozott első mérkőzésre kerül sor.

A Haladás az 1. fordulóban Tóth Milán góljával 1-0-ra nyert Pécsett, a 2020/21-es bajnokságban Szombathelyen 0-0-ra végeztek a felek, Pécsett 1-0-ra nyert a Haladás, miként a Magyar Kupában is 1-0-ra győztek a zöld-fehérek a Mecsekalján.

A zöld-fehér klub honlapján megjelent beharangozó szerint a bajnokság harmadik helyén álló vasiak esetleges győzelmükkel biztosan dobogón állnának a január 31-i folytatás előtt. Németh Szabolcs csapata jó formában várja az idei utolsó meccsét, utolsó két bajnokiját, a Kecskemét ellenit 1-0-ra, míg a Szolnok ellenit 2-1-re nyerte meg. A vasiak jól védekeznek, továbbra is a szombathelyiek kapták a legkevesebb gólt, mindössze 12 alkalommal kellett Rózsa Dánielnek maga mögé nyúlni a bajnokságban.

A pécsi piros-feketék sorait az elmúlt hetekben alaposan megtizedelték a sérülések és a betegségek, ez pedig az eredményeikben is visszaköszönt. Utolsó öt mérkőzésükön két döntetlen és három vereség a mérlegük, a 19. fordulóban 3-2-re kikaptak a sereghajtó Tiszakécske vendégeként. A Vas László vezette pécsiek legeredményesebb játékosa Adamcsek Máté négy góllal, a támadó öt sàrga lapja miatt nem jàtszhat Szombathelyen

A két, patinás együttes párharca komoly múltra tekint vissza, a vasárnapi lesz a 79. Haladás-Pécs párharc. A meccs előtt Németh Szabolcsot kérdeztük az esélyekről.

– Szeretnénk 3 pontot szerezni egy nagyon jó szervezett és agresszív Pécs ellen. Mai vendégeink agresszívan futballoznak, előrefelé védekeznek, a labdaszerzések után pedig minél gyorsabban akarnak eljutni az ellenfél kapujáig. Nem számítok könnyű mérkőzésre, de nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, azzal, hogy megfelelő mentális és fizikális állapotban focizzunk a szezonzárón is. Hazai pályán a közönségük előtt szeretnék sikeresen zárni a szezont – nyilatkozta érdeklődésünkre a Hali vezetőedzője.

Debreceni Zalánra, Tóth Mátéra és Délczeg Gergelyre sérülés miatt nem számíthat a Hali mestere.

A Merkantil labdarúgó NB II. idei utolsó, 20. fordulójában megrendezett mérkőzést ÉLŐben közvetítjük!

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!