A 2021-es esztendő utolsó mérkőzésére készült a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület a Veszprém ellen. A vasi lányok az elmúlt hetekben jó teljesítménnyel rukkoltak ki, ráadásul a VESC csapatát idegenben is legyőzték, így joggal reménykedtek az eredményes folytatásban. Ugyanakkor sérülések és betegségek nehezítették Bodzer Attila tanítványainak munkáját.

Kissé visszafogott kezdés után ragadta magához a kezdeményezést a SzoESE és kiváló mezőnymunkával sikerült az első szettben vezetéshez jutnia. Az előnyt pedig végig őrizték és amint fenyegető közelségbe jutott volna a veszprémi alakulat, a hazaiak mestere cserékkel és időkéréssel akasztotta meg a vendégeket. Az első játszmát így könnyedén nyerték a szombathelyiek.

Ezután viszont magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Veszprém és valamennyi vasi megingást keményen büntettek. Hiába támadt fel szetten belül többször is a SzoESE, a kritikus pillanatokban megremegtek a kezek és előbb egyenlített, majd játszmák tekintetében fordítani tudott a VESC. A szezon során többször előfordult hasonló forgatókönyv Halmosi Noémiékkel.

Hátrányból több találkozót is megnyertek már a szombathelyi lányok, ezúttal viszont elmaradt a feltámadás. Az utolsó szett során már a fáradtság jelei is kiütköztek a hazai játékosokon, akik így 3-1-es vereséget szenvedtek a találkozón. A SzoESE így az ötödik helyről várhatja az NB II-es A-csoport alapszakaszának hátralévő találkozóit, míg a VESC jelenleg a hatodik.

SzoESE – VESC 1-3 (-19, 21, 20, 19)

SzoESE: Németh Zs., Lakatos R., Kiss L., Bozzai E., Czillinger H., Szalai Cs.
Libero: Tompek V.
Csere: Halmosi N., Bozzai P.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!