Szombat este a másik vasi együttes, a Körmend is pályára lépett a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokságban. A piros-feketék együttese ezúttal Nyíregyháza csapatát fogadták a Rába-parti településen. A hazai gárda mindenképpen szerette volna folytatni győzelmi sorozatát.

Ennek gyorsan jelét is adták, hiszen a feldobás követően azonnal nekiesett nyírségi ellenfelének és nagyon ponterős játékkal könnyedén nagyobb előnyre tettek szert. Gordon a palánk alatt ellenállhatatlan volt, és White is remekelt ebben a periódusban. A folytatásra aztán kiegyenlítettebbé vált a játék.

Ekkor már a Nyíregyháza rendezni tudta sorait, s nem igazán találtak fogást a körmendi kosarasok ellenfelükön. A különbség állandóvá vált, de a hullámvölgy ezután jött. A szünet megtörte a vasi együttes lendületét és a védekezésük sem volt kellően acélos ahhoz, hogy megakadályozzák a nyírségieket a felzárkózásban.

Az utolsó negyedben aztán újra erőre kapott a Körmend és jól kontrollálva a hajrát is, helyenként remek játékkal megérdemelten nyerték meg a találkozót. Ugyanakkor a folytatásra szükségessé válhat, hogy kevésbé legyen hullámzó egy mérkőzésen belül a piros-feketék teljesítménye.

 

Egis Körmend – Nyíregyháza 107-99 (35-25, 22-21, 22-30, 28-23)

Körmend: White 21/6, Stokes 18/6, Savic 6, Martinez -, Gordon 26.C

sere: Henry 18/6, Ferencz 16/9,Takács 2,Krivacsevics -.

Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!