Egy meglehetősen hosszú, pihenéssel és aktív kikapcsolódással teli időszak áll a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasainak háta mögött. December közepén játszotta utolsó mérkőzését a vasi együttes, amely február 7-én ismételten a TFSE ellen bizonyíthat. Ezúttal viszont idegenben kellene helyt állnia Szabó László tanítványainak, ami nem lesz könnyű feladat.

– Már csak azért sem, mert sérülések és betegségek is nehezítették a felkészülésünket. Gyakorlatilag a két és fél hónap alatt mindig volt valami, ami miatt nem dolgozhattunk teljes kerettel. Sítáborban voltak a lányok, többen pedig egészségügyi problémák miatt hagytak ki kisebb-nagyobb időszakot. Ez annak tükrében sem könnyű, hogy elég vékony kerettel dolgozunk.

Bizonyára a TFSE elleni visszavágóra racionális célokat fogalmaz meg a SzoESE vezetőedzője?!

– Valóban, nem mi vagyunk az esélyesei az összecsapásnak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a legutóbbi szezon final four főszereplői közül három is a nyugati csoportban kapott helyet, akkor jól összefoglaltam a bajnokság erősségét. A fővárosi együttes Szombathelyen már megmutatta mik az erényei, biztosan sokat fogunk profitálni a visszavágóból is.

Milyen elvárásokat támaszthat a játékosai felé egy vezetőedző ilyenkor?

– Nyilván az ország egyik legjobb csapatáról van szó. A vasi megyeszékhelyen tisztességes játékkal rukkoltunk ki, de be kell látni, hogy a TFSE ennyivel kiemelkedik a mezőnyből. Nekünk nem velük, hanem a többi – hozzánk hasonló erőkből álló – csapattal kell felvennünk a versenyt. A hétfő esti derbi arra lesz nagyon jó, hogy megnézzük hol tartunk erőben, technikában – ami a folytatásra nagyon fontos lesz.

*

A TFSE az eddig lejátszott mérkőzéseit kivétel nélkül megnyerték és a MEFOB kiírás nyugati csoportjában toronymagasan a legtöbb dobott kosár – szám szerint 605 – a fővárosi alakulat nevéhez fűződik. Így a vasi együttes számára valóban egy jó erőfelmérő lehet a meccs. A SzoESE jelenleg a rájátszást érő negyedik helyen áll és ezt a pozíciót szeretnék is megőrizni a szombathelyi kosaras lányok.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!