Az NB II-es bajnokságban érdekelt Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarai az elmúlt hetekben sem pihenhettek, de február elején folytatódik a MEFOB küzdelem, amelyre a csapat jobban fókuszál. Kéri Péter vezetőedzőa szezon elején elmondta, hogy szeretné, ha tanítványai ott lennének a legjobb négy csapat között – erre pedig meg is van minden esélyük.

A 8. fordulóban a Veszprém elleni összecsapással folytatódott a pontvadászat az egyetemi bajnokságban. Az esélyek a vendégek mellett szóltak és már a feldobás után egyértelművé is tették a szombathelyi kosarasok, hogy csak a győzelem az elfogadható számukra. Szép fokozatosan állt össze a SzoESE védelme, amely támadásban sem vallott kudarcot, így 10 perc játék után már új taktikai elemeket is gyakorolhattak a vasi kosarasok.

Tovább fokozva az iramot, a különbség is nőtt és a lényegi kérdés a nagyszünetre eldőlt. A harmadik negyedben aztán újabb extrát villantott a Kéri-legénység. A kemény védekezés eredményeként a Veszprém csak 2 pontot jegyzett ebben a játékrésztban. Az utolsó felvonás így csak formalitás volt a csapatoknak és egyetlen kérdés maradt nyitott: mekkora különbséggel nyer a SzoESE.

A vékony kispad ellenére kiváló játékkal rukkolt ki a szombathelyi együttes, amely végül 64 pontos sikert aratott a VESC ellen. Sikerével továbbra is őrzi második helyét a tabellán a vasi alakulat, amely hét győzelmet és egy vereséget jegyez. Hétfőn pedig egy rangadó vár Kéri Péter tanítványaira, akik Mosonmagyaróváron folytathatják a menetelést.

VESC – SzoESE 42-108 (12-25, 11-36, 2-36, 17-21)

SzoESE: Horváth Cs. 21/3, Kiss M. 17/9, Vicze K. 17/3, Habel A. 21, Schveighoffer P. 15.
Csere: Frisnyák D. 15, Novák M. 2.
Vezetőedző: Kéri Péter

A VESC legeredményesebb játékosa: Mogyorósi 12.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!