A program a bemelegítéssel kezdődött, majd a jelmezesek felvonulása, mint a nap legszebb attrakciója következett. Minden jelmezest, oklevéllel díjaztak a rendezők. Megválasztották a legötletesebb saját készítésű jelmezest is. A zsűri idén ezt a díjat Knobné Légler Kittinek ítélte oda, míg a legaranyosabb jelmez díját Nemesi Gábor óriás nyuszi jelmeze kapta.

A jelmezesek vetélkedése után átadták a 2020. legeredményesebb családnak járó külön díjat, melyet a Nemesi család 6 fős csapata érdemelte ki. A serleget Varga Jenő versenyigazgató, ötletgazda adta át, aki már 35 éve szervezi Szombathely diák és szabadidősportját töretlen lelkesedéssel. A díjátadó után Ice.t.21 rapper lépett fel, Ő kétszer 15 perces műsorával szórakoztatta a jégsport szerelmeseit.

A verseny kezdete előtt Hegedüs Levente félelmetes magasugrása kápráztatta el a nézőket, majd az akadálypályán mindenki kipróbálhatta tudását.

A jégpálya felújítása után jött a várva várt „meztelen” korcsolyázás, melyet rendhagyóan Varga Jenő vezetett fel. A csípős hideg ellenére 12 bátor korcsolyás öltött fürdőruhát, hogy a nézőkkel pacsizva együtt örüljenek ennek a Magyarországon egyedülálló produkciónak. A műsor leglátványosabb része Kovács Balázs Százi hátúszást imitáló mozdulatsora volt, illetve Németh Máté mellúszása a jégen érdemelte ki a vastapsot. A nap különlegessége az olimpiai oklevelek átadása volt, hiszen ez a program volt a IV. Olimpiai öt próba utolsó állomása, amelyet 2010-ben indított útjára Varga Jenő Jéglovag.

Az est további részében a Jégdiscora szórakozhattak a 35. Jégkarnevál vendégei. Varga Jenő elmondta, hogy várhatóan még két versenyt tudnak megrendezni az idei szezonban. a A Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében – szombatonként 10 órától – a Műkorcsolya versenyre és a Szezonzáró Jéggálára várják a téli sportok kedvelőit.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!