A héten folytatódott a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság a női kosarasok számára. A szombathelyi hölgyek a legutóbbi szezon aranyérmesét az UNI Győr SZESE gárdáját látták vendégül a vasi megyeszékhelyen. Ismerős arcokból nem volt hiány, hiszen több, egykori SzoESE kosaras köszönt vissza a vendég keretből. Perl Zsófia, Sándor Anna és Nagy Csenge ezúttal ellenfélként érkeztek az egyetemi sportcsarnokba.

Hazai oldalon fájhatott Szabó László vezetőedző feje, hiszen Balogh Viktória játékára továbbra sem számíthatott, így rendkívül szűk kerettel kellett meglepetést okozni. Erre pedig minden esély meg is volt, hiszen nagy elánnal, kemény védekezéssel rukkolt ki a SzoESE, ami nem ízlett a vendég kosarasoknak. A távoli dobások pontatlanok voltak győri részről, így magassági és erőbeli fölényéből próbálta diktálni a tempót.

A szünetig nem sikerült nagyobb különbségre szert tenni és a térfélcsere után támadásban is feljavult a szombathelyi együttes. Főként Mezősi Anna és Püspöki Lotti triplái “ültek” a kritikus pillanatokban. Az utolsó negyedet így egy pontos előnyből kezdhette a vasi alakulat. Bár a vendégek továbbra is domináltak a palánk alatt, néhány játékvezetői tévedésre szintén szükség volt a fordításhoz.

Sokáig felváltva vezettek a csapatok, majd a hajrára elfáradt a SzoESE. Az utolsó két és fél percet 64-64-es állásról kezdték a főszereplők, de a hátralévő időben már csak győri kosár született. A hazaiak minden dicséretet megérdemelnek, mert a címvédőnek vért kellett izzadni ehhez a győzelemhez, amely akár fordított végeredményt is hozhatott volna. A folytatásban a Semmelweis Egyetemmel mérkőzik meg Szabó László csapata.

SzoESE – UNI Győr SZESE 64-72 (16-18, 19-24, 19-11, 10-19)

SzoESE: Preisinger B. 9, Mezősi A. 18/9, Kardos K. 9/3, Püspöki L. 13/9, Plózer P. 12.
Csere: Dervalics A. 3/3.
Vezetőedző: Szabó László

A Győr legeredményesebb játékosai: Perl Zs. 13/6, Bánszegi 13.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!