A legutóbbi hétvégén a vasi megyeszékhelyre szegeződött a vívósportot kedvelők tekintete, hiszen Szombathelyen bonyolították le az utánpótláskorúak erőpróbáját. A Fülöp Mihály versenyen mindkét nem tőr szakágban bizonyíthatott a páston. A háromnapos versengésen három korosztály több, mint 300 fiatal sportolója nevezett a győzelem reményében.

A hazai színeket a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület képviselte. Ráadásul már második alkalommal adhat otthont a tornának, amely azt mutatja, hogy a szervezés és a versengés lebonyolítása terén is kiválóan helyt áll a klub. A magas részvételi létszám miatt még a szomszédos asztalitenisz csarnokban is felállítottak pástokat, hogy gördülékeny és fennakadés nélküli legyen a program.

A színvonalra pedig nem lehetett panasz, hiszen az ország minden szegletéből érkeztek vívó palánták. Az erőpróba remek lehetőség volt a gyerekek edzettségi állapotának felmérésére és természetesen a versenyeztetés is fontos szempont volt, hiszen a koronavírus-járvány miatt több rendezvényt törölni vagy halasztani kellett. Az egészségügyi előírásoknak megfelelően zárt kapuk mögött bonyolították le a tornát.

A szombathelyiek tizenhárom tőrözője vett részt az erőpróbán, ahová az ország legjobb utánpótláskorú sportolója érkezett. Igaly János vezetőedző elmondta, hogy 20. századi körülmények között, folyamatosan növekvő létszámmal dolgozhattak a vasi klubnál. Az eredményességet pedig jól bizonyította a Fülöp Mihály verseny is, hiszen szombathelyi érmest is köszönhetett a klub vezetése.

Lajcsik Róza személyében egy aranyérmet szerzett a Szombathelyi Vívóakadémia, aki a döntőben a Törekvés SE reménységét Pintér Abigélt győzte le a serdülők számára kiírt korcsoporban. A torna végeztével folytatódik a munka a vasi vívók számára, akik számára hamarosan újabb verseny következik, nyáron pedig kiemelt hangsúlyt fektetnek a táboroztatásra is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!