Ahogy az már korábban sejthető volt, Benke Szilárd és Eilingsfeld János sérülés miatt nem lehet ott a pályán Montenegró ellen a világbajnoki selejtezőkön, így gyorsan kialakult a szűkített, 12-es keret – derült ki a férfi kosárlabda-válogatott kecskeméti sajtótájékoztatóján.

– Szinte a legerősebb összeállításával érkezik hozzánk Montenegró válogatottja. A játékosaik közül nyolcan erősebb nemzetközi kupákban játszanak, mint a Falco csapata, ez is jól mutatja ellenfelünk tudását. Nagy csatára számítok, olyanra, amit minden bizonnyal élvezni fog a debreceni közönség – mondta Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány.

A nemzeti csapat új honosított kosárlabdázójáról, Mikael Hopkinsról Ivkovics elmondta, egy remek játkosról van szó, aki kiválóan illeszkedik a csapatba. Hozzátette, hogy azért volt szükség a honosítására, mert sajnos nem állnak sorban a magyar magasemberek. Ha lenne hazai játékosunk, akkor örömmel hívnám a keretbe – fogalmazott.

Rosco Allen szerint elsősorban a palánkok alatt gyűlhet meg a bajunk a montenegróiakkal.

Nagyon nehéz mérkőzésekre számítok, a 4-es és az 5-ös poszton nagyon erős Montenegró. Azért jó, hogy mindkétszer velük játszunk, mert ha szükséges, a második meccsre tudunk javítani. Tudjuk a feladatunkat, kemény ellenfél vár ránk csütörtökön.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott holnap este, azaz február 24-én 18 órától fogadja Montenegrót a debreceni Főnix Arénában, majd három nap múlva, azaz 27-én, vasárnap ugyancsak 18 órától, immár Podgoricában csap össze a két csapat. Mindkét találkozót élőben közvetíti a M4 Sport.

A válogatott keret:

Rosco Allen (Niigata Albirex – Japán)
Ferencz Csaba (Egis Körmend)
Golomán György (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely)
Mikael Hopkins (UnaHotels Reggio Emilia – Olaszország)
Keller Ákos (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely)
Lukács Norbert (Alba Fehérvár)
Perl Zoltán (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely)
Pongó Marcell (Alba Fehérvár)
Somogyi Ádám (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely)
Szabó Zsolt (Alba Fehérvár)
Váradi Benedek (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely)
Vojvoda Dávid (Alba Fehérvár)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!