Pergel Szandra háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes asztaliteniszező jól érzi magát olasz klubcsapatánál, és nem számol a válogatott szerepléssel. A 33 éves játékos kedden, az M4 Sport Sporthíradó című műsorában elmondta: korábban volt olyan gondolata, hogy a tokiói olimpia után visszavonul a válogatottságtól, de – ahogy fogalmazott – jó lett volna, ha ez az ő döntése, és a történet nem úgy alakul, ahogy alakult. Augusztusban, az ötkarikás játékok után Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány kitette Pergelt a nemzeti csapat keretéből, mert szerinte a sportoló az edzői döntések folyamatos megkérdőjelezésével, véleménynyilvánításának stílusával és egyes esetekben érdekérvényesítési módszereivel messze túllépte azt a határt, amely egy válogatott sportoló részéről megengedhető, akceptálható és hitelessé tehetné a jövőre nézve az együtt elvégzendő közös munkát. Az asztaliteniszező elmesélte, hogy miután kikerült a válogatottból, a nulláról kellett felépítenie a felkészülését, egyeztetnie a helyszíneket, az edzőpartnereket, mindent megszervezni, mert, mint azt megjegyezte, “még pingponglabdám sem volt”. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mostanra minden megoldódott és nagyon jól érzi magát az önmaga által kialakított helyzetben.
“Én valószínűleg nem fogok többet egyéniben szerepelni” – jelentette ki a világversenyekkel kapcsolatban. Hozzátette: a vasárnap befejeződött szingapúri Grand Smash-viadalra a világranglistás helyezése alapján meghívót kapott ugyan, de egyénileg kellett volna megoldania és finanszíroznia a tartózkodást és az utazást, amit nem vállalt.
“Mivel nem indulok nemzetközi versenyeken, lekerülök a ranglistáról, így a jövőben kijutni sem fogok tudni” – mondta, majd a nemzeti csapattal kapcsolatos kérdésre kijelentette: “én ebbe a válogatottba, ilyen vezetőkkel soha többé vissza nem mennék”.
Pergel az olasz ASV Eppan Tischtennis együttesében szerepel október óta, jól érzi magát, mint mondta, január óta veretlenek, és jó meccseket tud játszani. Ingázik, de jól működik a rendszer – tette hozzá. Beszélt arról is, hogy 2020-as szembetegségét, műtétét mostanra sikerült maga mögött hagynia, a látása teljesen visszajött és lelkileg is fel tudta dolgozni a történteket.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!