Szombaton ismét pályára lépett a Haladás VSE női röplabda együttes, amely a másodosztály nyugati csoportjának alsó-házában érdekelt. A vasi zöld-fehérek kiváló szereplésének eredményeként listavezetőként várta a legutóbbi játéknapot. A Haladás Sportkomplexumba megrendezett összecsapáson a szintén veretlen mutatóval rendelkező Emericus volt az ellenfél.

A fővárosi rivális mindenképpen szeretett volna meglepetést okozni a vasi megyeszékhelyen, de hiába. Mucsi Péter tanítványai kiválóan kapták el a fonalat a találkozó elején. Főként a nyitásfogadás terén nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Ráadásul kisebb megingásnál mindig akadt valaki, aki átlendítette a Haladás szekerét a holtponton.

Ki kell emelni Héjj Lottit, aki zsinórban több pontot is szerzett csapatának eredményes nyitásainak köszönhetően. A vendégek időkéréssel és cserékkel próbálta megtörni a szombathelyiek lendületét több-kevesebb sikerrel. Két nagyon sima játszma után viszont kiegyensúlyozottá vált a játék. Ekkor a vendégek magassági fölényüket jól tudták érvényesíteni.

A szépítés után viszont jól reagált a Haladás és kemény ütésekkel vette át a kezdeményezést ellenfelétől. A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy az Emericus SE hány pontig jut a rangadón. A Haladás kiváló játékkal, nagyszerű egyéni alakításokkal könnyed sikert aratott az összecsapáson és már egyedüliként, hibátlan mérleggel vezeti az alsó-házi tabellát.

– Nagyon elégedett vagyok a lányok teljesítményével, akik az első pillanattól kezdve komolyan vették az összecsapást. A mai napon főleg a nyitásfogadások terén nyújtottunk kiemelkedőt, de jól orvosoltuk a vendégek magassági fölényét is. Egy remek erőkből álló Emericus-t sikerült legyőznünk – nyilatkozta a találkozót követően Mucsi Péter vezetőedző.

Haladás VSE – Emericus SE 3-1 (14, 15, -21, 19)

Haladás: Zoltán A., Héjj L., Marton G., Németh-Takács B., Horváth B., Polgár L.
Libero: Fatér V., Ragasits L.
Csere: Katona V., Németh B., Csóka K., Kocsis D., Bóta I.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Petre Antonio

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!