A teniszező Gálfi Dalma célja, hogy idén mindhárom hátralévő Grand Slam-tornán a főtáblán szerepelhessen.

    A balatonfüredi játékos az M1 aktuális csatornának hétfőn azt mondta, a Miamiban összeszedett combközelítőizom-húzódása várhatóan négy-öt nap alatt rendbe jön, így a Billie Jean King Kupa előtt jövő héten még egy portugáliai tornán el tud indulni azt követően, hogy a floridai viadalon a selejtezőből egészen a második fordulóig jutott.
“Emlékezetes meccset játszottam Miamiban, ritka a WTA-mezőnyben, hogy valaki két 6:0-s szettel jut tovább. A Kucova elleni összecsapás után ki is néztem az edzőmre, hogy úristen, mi történt?!” – emlékezett vissza a szlovák játékos elleni találkozóra Gálfi, aki saját elmondása szerint azon a meccsen nem hibázott, jól és kiegyensúlyozottan teniszezett.
Annak kapcsán, hogy jövő hétfőtől várhatóan a legjobb száz közé kerül a világranglistán, kiemelte, többször is volt már ennek a határán, és fájt, hogy eddig lecsúszott róla, de éppen ezért most nagyon örül, mert nagy lépés ez a karrierjében.
“Sokat fejlődtem az utóbbi időben, a stresszt is jobban kezelem, és nagyon jól esett, hogy a Kucova elleni mérkőzés után rengetegen gratuláltak” – fogalmazott a 23 éves, párosban junior US Open-bajnok játékos.
Elmondta, a Billie Jean King Kupa április 11-én rajtoló, antalyai tornáján jó eredményt vár a magyar csapattól, mert régen volt olyan, hogy ennyi játékos ilyen jó formában és jó világranglistás helyen várt egy válogatott eseményt.
“Benne van a feljutás a csapatban, az biztos, hogy mindent beleadunk majd” – tekintett előre Gálfi a törökországi megméretésre, ahol a magyarok a csoportkörben Szerbia, Törökország, Észtország és Dánia ellen lépnek pályára.
Egyéni céljaival kapcsolatban azt mondta, a tavalyi US Openen való debütálását követően szeretne az idényből még hátralévő három Grand Slam-torna mindegyikén a főtáblára kerülni.
“Nagy lépés, hogy Miamiban sikerült a kvalifikáció, mert jó játékosokat vertem meg a selejtezőben is. Örülök, hogy megléptem ezt a szintet, úgy érzem, már odatartozom ezeken a versenyeken is a főtáblára” – fogalmazott a játékos, akinek a stábja – amit jelenleg az édesapja és Bukta Ágnes alkot – hamarosan egy tapasztaltabb edzővel is kiegészül majd.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!