“Ez a második Final Fourom, másodszor is Isztambulban és másodszor is a Salamanca ellen” – jelentette ki a tréner. – “A Salamanca nagyon összetett rendszert játszik védekezésben és támadásban is. Az a kérdés, hogy miként tudjuk megtölteni a fejeket ezzel a tudással. Ezúttal rövidebb a felkészülésünk, de bízom benne, hogy a korábbi meccseken begyakorolt szituáció-védések most hasznosulni fognak. Az lesz ugyanis az elsődleges, hogy 40 percen át nem hibázhatunk védekezésben.”

A zöld-sárgák mestere kifejtette, az ellenfél eredményei önmagukért beszélnek, a spanyoloknak minden helyzetre van válaszuk védekezésben, emellett hatékonyan támadnak. A másik elődöntőről, amelyben a házigazda Fenerbahce és a cseh USK Praha csap össze, úgy vélekedett, hogy mindkét oldalon olyan játékosok állnak rendelkezésre, akik egymagukban képesek meccseket eldönteni.

A torna helyszíne egy éve az 5240 férőhelyes Volkswagen Arena volt – ahol a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött zajlott a Final Four -, ezúttal viszont a 13 800 szurkoló befogadására alkalmas Ülker Spor ve Etkinlik Salonuban küzdenek a csapatok, amely a Fener szintén euroligás férfi csapatának is a csarnoka.
“Ilyen helyszínt eddig csak férfi euroligás mérkőzésen láthattam a tévében. Mindenkinek nagy élmény lesz egy ekkora csarnokban játszani, és külön köszönet annak a mintegy ötven szurkolónknak, akik eljönnek ide is buzdítani bennünket” – tette hozzá Gáspár Dávid.
Az év második EL-csapatába beválasztott Gabby Williams a nemzetközi szövetség honlapján úgy nyilatkozott, hogy elégtételt kívánnak venni a Salamancán a tavalyi vereségért.

“Deja vu érzésem van, és szeretek bosszút állni. Idén a Jekatyerinburg távollétében bármelyik csapat nyerhet. Hullámzó szezont futunk, de amikor kellett, akkor mindig nyertünk. Isztambul eddig nem jó ómen nekünk az idényben, mert a Fenertől és a Galatasaraytól is kikaptunk, de most nem foglalkozunk ezzel” – mondta a francia válogatottal a tokiói olimpián bronzérmes légiós. – “Az edzéseink nagyon harcosak, és nekem tetszik az az intenzitás, amikor látom, hogy valaki bedühödik tréning közben. Jó érzés, hogy olyan emberekkel vagyok körülvéve, akik utálnak veszíteni, és Briann January, valamint Jelena Brooks ennek a listának az élén van” – vélekedett a 25 éves bedobó.
A tavalyi, szintén Isztambulban rendezett Final Fourban a Sopron az elődöntőben 72-61-es vereséget szenvedett a később ezüstérmes Salamancától, majd a bronzmeccsen 64-58-ra alulmaradt a rendező törökökkel szemben.

A menetrend:
————
péntek, elődöntő:
Sopron Basket-Salamanca (spanyol) 16.00
Fenerbahce (török)-USK Praha (cseh) 19.00

vasárnap, helyosztók:
bronzmérkőzés 13.00
döntő 16.00

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!