A férfi NB1-es kosárlabda-bajnokság középszakaszának felsőházi rájátszás első köre remekül sikerült a Körmend számára. A Vas megyei együttes hazai környezetben egy huszáros hajrát kivágva megnyerte az Alba Fehérvár elleni ütközetet. Hasonlóan eredményes folytatásban bíztak a szurkolók.
Szombat este Sopronban bizonyíthattak Durázi Krisztoferék, akik a harmadik helyért vannak nagy csatában. A nagy Tét rányomta a bélyegét az első negyedre hiszen fej fej mellett haladtak a csapatok. Egyik oldal sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. Borisov vette hátára csapatát és pontos dobásaival meglépett az SKC.
A nagyszünet viszont jót tett a Körmendnek, amely újult erővel lépett pályára a pihenőt követően. Savic és Ferencz triplái a legjobbkor érkeztek vendég oldalon. Az utolsó negyedben már a vasi piros-feketék álltak jobban, igaz csak egyetlen ponttal. Óriási csatát igért a záró etap.
Bár a Körmend Savic révén előnyben volt az utolsó percben, azon an Montgomerry egalizált, így következett a ráadás. Az idegek csatáját a vendégek nyerték, akik Savic harompontosával fordítottak, így továbbra is veretlenek a középszakasz során.
Sopron BC – Egis Körmend 89-90 (19-20, 24-19, 19-24, 21-20, 6-7)
Körmend: White 13, Stokes 14/3, Takács -, Savic 16/9, Gordon 18.
Csere: Durázi 12/3, Ferencz 9/9, Henry 8/6, Martinez -. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!