Az NB II-es bajnokság rájátszásának hajájához közeledve kijelenthető, hogy mindkét vasi csapat kiváló formában van. A Haladás veretlenül listavezető az alsó-házban, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület pedig a dobogós helyért van nagy csatában riválisaival. A hétvégén pedig az ezüstérmes pozícióban lévő Emericus SE ellen kellett helyt állniuk.

A feladatot nehezítette, hogy rendkívül hosszú út várt a szombathelyi lányokra, ráadásul sérülések, betegségek miatt kulcsjátékosok nem léptek pályára a találkozón. Ennek megfelelően felforgatott kerettel és kezdőcsapattal kényszerült megoldani a feladatot a vasi alakulat. Bár a hazaiak kemény tempót diktáltak végig a találkozón, de jól állta a sarat a SzoESE.

Főként a rutint képviselő páros Kiss Laura és Halmosi Noémi adott extra tartást a szombathelyieknek. A harmadik szettet végig a vendégek kontrollálták és sikerült is behúzni a játszmát. Hiába volt hosszabb kispadja a hazaiaknak, alaposan meg kellett dolgozniuk valamennyi labdamenetben. Az utolsó felvonásra ugyanakkor már a fáradtság is rányomta a bélyegét a vasi lányok játékára.

Bodzer Attila még egy időkéréssel próbált újabb lendületet adni tanítványainak, de ez csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő. Összességében az Emericus megérdemelten nyerte meg a találkozót, de a szombathelyiek teljesítménye is minden elismerést megérdemel, hiszen a csoport egyik legnehezebb ellenfelének otthonában jó teljesítménnyel rukkoltak ki.

EMERICUS SE – SzoESE 3-1 (14, 15, -20, 12)

SzoESE: Németh Zs., Halmosi N., Lakatos R., Kiss L., Kóbor Sz., Lajos R.
Csere: Tompek V.
Vezetőedző: Bodzer A.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!