A szombathelyi szurkolói csoportok hét közepén megjelent közös közleménye – a ma esti Haladás – DVTK meccsen – a drukkerek távolmaradására szólított fel. A zöld-fehérek klubvezetése a Haladás Tábor szervezett szurkolói csoportjainak – Green White Army – Haladás Szurkolói Kör – Green Keyers Gents -Dogs Elite Hooligans – közös álláspontját sajnálattal vették tudomásul, de álláspontjukat megértették.

A Klub minden tagja – vezetők és játékosok – közösen keressük a hullámvölgy okait és dolgozunk azon, hogy megoldást találjunk arra, hogy a Csapatunk teljesítménye méltó legyen a Haladás nevéhez – írta meg a klubevezetés reakcióját a haladas.hu.

Ha a ma esti meccs előtt a tabellára nézünk, azt láthatjuk, hogy tagnapi győzelmével a Kecskemét csapata átvette a 2., feljutást jelentő helyet. Amennyiben tehát a diósgyőriek vissza akarják szerezni pozíciójukat, pontot, pontokat kell gyűjteniük ma Szombathelyen. A Haladás ugyan őrzi még 6. helyét, de már 8 pont a különbség az 5. helyen tanyázó Siófok mögött és a 9. helyen tanyázó Soroksár is mindössze 1 ponttal marad le Németh Szabolcs tanítványaitól.

Ősszel, november 1-jén 2-0-ra győzött a DVTK, a gólszerzők Szatmári és Kocsis voltak. A Haladás gyalázatos hazai formát mutat, az idei naptári évben még egyetlen pontot sem szereztek, ugyanakkor a DVTK idegenben 3 győzelmet, 1 döntetlent és 2 vereséget mondhat 2022-ben magáénak. Formájuk hullámzó, legutóbb hazai pályán, a Tiszakécske ellen 0-0 állt az eredményjelzőn 90 perc után.

Az esti meccsre készülve Németh Szabolcs vezetőedzőt kérdeztük meg az esélyekről.

– A szezon végéig jó teljesítményt kell nyújtanunk, és harcolnunk kell a bajnokság legutolsó percéig. A Diósgyőr jó csapat, jó egyéni adottságokkal rendelkeznek a labdarúgóik. A legjobban kell játszanunk, nem követhetjük el ugyanazokat a hibákat, mint korábban – fogalmazott a szombathelyiek szakvezetője.

A Haladás – Diósgyőr meccsen 20 órakor harsan fel a kezdő sípszó, az összecsapást az M4Sport élőben közvetíti. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!