A hétfői határidőig egyedül Tóth László, a Magyar Cselgáncs Szövetség vezetője jelentkezett az európai szervezet (EJU) elnökének.

    Az elnökválasztásra június 17-én, Bécsben kerül sor.
Az EJU honlapján a szervezetet ideiglenesen irányító német Otto Kneitinger kiemelte: Tóth László a tökéletes megoldás a szövetség irányításában a zökkenőmentes átmenethez, hiszen több mint húsz éve az európai dzsúdó egyik meghatározó alakja. Számos nemzetközi verseny szervezett sikeresen, továbbá elismert üzletember és pénzügyi szakértő.
A 62 esztendős Tóth László 24 éve vezeti a magyar szövetséget, az EJU-nál tagja a végrehajtó bizottságnak és jelenleg ő a kincstárnok.
A magyar sportvezető hangsúlyozta: nagyon várja az EJU és a nemzetközi szövetség (IJF) szoros együttműködésének folytatását. A dolgát magyarként pedig megkönnyítheti, hogy az IJF központja Budapesten található.
“Megtiszteltetés, hogy ilyen lehetőséget kaptam. A dzsúdó több mint negyven éve az életem része” – mondta Tóth László.
Az EJU-t 2007-től az orosz Szergej Szolovejcsik irányította, aki február végén a szervezet végrehajtó bizottságának rendkívüli ülésén nyújtotta be lemondását Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt, és az ő javaslata alapján egyhangúlag döntöttek Kneitinger ideiglenes megbízatásáról.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!