Már az alapszakasz végén érezhető volt, hogy a címvédő szombathelyi futsal együttes a bajnokság egyik legesélyesebb csapata az aranyéremre. Ez a megállapítás a rájátszás során pedig hatványozottan igaz, hiszen Juanra Calvo tanítványai hibátlan teljesítménnyel lépkednek előre. Az Újpest elleni összecsapás előtt már biztosították helyüket a fináléban.

Ugyanakkor mindenképpen szerették volna a Haladás játékosok megőrizni remek mutatójukat és idegenben is a három pontért léptek pályára. Az eredményre sem kellett sokat várni, hiszen néhány másodperc elteltével megszerezte a vezetést a vasi alakulat. Vas találatának viszont sokáig nem örülhettek a vendégek, mivel alig egy perc után ismét egál volt az állás.

Gyimesi hatalmas bravúrját követően nem tudott a szombathelyi védelem felszabadítani – Lucas pedig közelről nem hibázott. Támadásban maradt mindkét együttes és felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A játékrész közepén, azt a lilák másik légiósa Ricardo megelőzte védőjét és két lépésről bevette Gyimesi kapuját, aki tehetetlenül nézte, ahogy a labda begurult a hálóba.

Ezután viszont a Haladás támadói rázták meg magukat. Egymás után dolgozták ki a helyzetekiket, de rendre hiba csúszott az utolsó passzokba. Az egyenlítés mégis összejött az első félidő végén, miután Luiggi Longo büntetőből betalált a hazai kapuba. A második félidőben folytatódott a nagy küzdelem és mindkét együttes motivált volt, támadófocit részesítve előnyben.

Ugyanakkor a térfélcsere után már a játékvezetők téves ítéletei is borzolták a kedélyeket, ami tovább fokozta a hangulatot. A hajrában aztán Papp megkapta második sárgáját, így emberhátrányba kerültek a szombathelyiek. A vasi védelem jól állta a sarat és Liuggi Longo révén a slusszpoénra a 39. percben került sor, amikor megszületett a három pontot érő harmadik zöld-fehér találat.

Újpest FC-220VOLT – Haladás VSE 2-3 (2-2)

Haladás: Gyimesi M. – Luiggi Longo, Vatamaniuc-Bartha D., Gerencsér A., Vas Á.
Csere: Alasztics M. – Szalmás Z., Knizs O., Hajmási M., Sipos G., Dávid R., Papp Zs., Fehér D.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Lucas (4′), Ricardo (11′) illetve Vas (3′), Luiggi Longo (16′, 39′)

Kiállítva: Papp Zs. (37′ – Haladás)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!