Gőzerővel zajlik a férfi NB 1-es kosárlabda bajnokság rájátszása. Szerdán hazai környezetben veszített az Egis Körmend, amely ezzel a pályaelőnyét is átadtak ellenfelének. Amennyiben nem akart nagyobb hátrányba kerülni, a három nyert mérkőzésig tartó párharc során mindenképpen nyernie kellett a vasi együttesnek.

Az Oroszlány viszont nagyon ügyelt arra, hogy a kezdeményezést ne engedje át riválisnak. Kiélezett nagy csatát hozott az első Negyed és sokáig felváltva estek a kosarak. Amint meglépett az egyik alakulat, rögtön reagált rá a másik oldal. Ez a lendület a második negyed elejéig tartott.

Ekkor szigorított védekezésén Körmend és maradt elég kreativitás is a támadása. Stokes és White ellenállhatatlan formában kosarazott szombat este és ennek meg is lett az eredménye. A nagy szünetre tetemes előnyt dolgozott össze a vendég együttes. Egyedüli kérdés az volt hogy a második félidőben feltámadhat-e az OSE Lions.

A harmadik negyedben minden próbálkozást visszavert a vasi együttes és úgy tűnt, hogy korán lezárhatja a találkozót. Az utolsó negyedben viszont minden összejött az oroszlányi gárdának és úgy tűnt hogy akár az egyenlítés is sikerülhet nekik. A Körmend azonban jól sáfárkodott előnyével és egyenlített a párharcban.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend 86-91 (28-24, 8-24, 19-23, 31-20)

Körmend: White 20/6, Stokes 30/12, Takács 2, Savic 12/3, Gordon 6.
Csere: Ferencz 9/6, Durázi 7/3, Krivacsevics 2, Henry 3, Martinez -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!