Kedd este ismét hazai környezetben lépett pályára az Egis Körmend kosárlabda együttes, amely bár az első felvonást elveszítette a Rába-parti településen, Oroszlányban győzni tudott. A szurkolók reménykedtek, hogy a White-Stokes páros ezúttal is extrát nyújt és lépéselőnybe kerülhetnek a negyeddöntő párosítás során először.

A hazai együttes hozta el a labdát a feldobás után és az első sikeres kísérletre nem is kellett sokat várni. White triplája adta meg az alaphangot, amire Molnár válaszolt, de a vasi gárda akarata érvényesült. Főként védekezésben működött jól a körmendi gépezet, majd egy 9-0-ás rohammal jókora előnyre tett szert a házigazda. Jött is az időkérés és a cserék is.

Ez kicsit felrázta az oroszlányi oroszlánokat – Irhing vezérletével kozmetikázta az eredményt a vendég együttes. A folytatásban is jól kontrollálta a derbit az Egis Körmend csapata, amely a nagyszünetig ismét megnyugtató előnyre növelte a különbséget. A szünet után Stokes is elkapta a fonalat, gyorsan jött is az időkérés.

Bár a hazaiak a pontgyártás terén kissé visszaestek, de jól tudták kompenzálni kemény védekezéssel, amely nem ízlett az oroszlányi kosarasoknak. A záró negyedben Mesicek révén nagy hajrába kezdett a vendég alakulat, de a találkozót végig jobban kontrolláló vasi csapat megérdemelten nyert, és módosította a párharc állását 2-1 re.

Egis Körmend – MVM-OSE Lions 84-71 (27-21, 21-14, 19-14, 17-22) 

Körmend: White 18/3, Stokes 13/3, Takács K. -, Savic 21/6, Gordon 16.
Csere: Henry 6, Martinez -, Durázi K. 2, Ferencz Cs. 8/6, Kenéz -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!